Uhapšeni policajci koji su pustili Velju Nevolju u Crnu Goru

14.10.2021

05:56

0

Autor: M. P.

Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva, večeras je uhapšeno nekoliko službenika Uprave policije

Uhapšeni policajci koji su pustili Velju Nevolju u Crnu Goru
Copyright Miljković i Belivuk Printscreen

Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Crnoj Gori, sinoć su uhapšeni Aleksandar Bošković i Saša Đurović iz Uprave policije zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj ukidanjem zabrane ulaska pripadnicima kriminalne grupe, Beograđanima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, krajem prošle godine.

Nalog za hapšenje, prema informacijama Vijesti, izdao je osnovni državni tužilac Vukas Radonjić, a po krivičnoj prijavi državnog sekretara u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Rada Miloševića, nakon saslušanja službenice Granične policije S. I.

Ona je rekla da je bila na bolovanju kada je, preko njenog naloga, Belivuku i Miljkoviću ukinuta zabrana ulaska u državu.

Belivuku i Miljkoviću bila je izrečena mera zabrane ulaska u Crnu Goru iz razloga nacionalne i unutrašnje bezbednosti.

Specijalno državno tužilaštvo Belivuka i Miljkovića, kao i Nebojšu Jankovića, Ratka Živkovića i još nekoliko zasada neidentifikovanih članova kavačkog kriminalnog klana, sumnjiči za ubistvo pripadnika "škaljarskog klana" Damira Hodžića i njegovog zeta Adisa Spahića.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao je u avgustu da je kolegijum MUP-a u januaru doneo odluku da se Belivuku zvanom Velja Nevolja i Miljkoviću skine zabrana ulaska u Crnu Goru, kao i da su stalno praćeni.

Na tu izjavu su reagovali iz MUP-a, poručivši da Kolegijum MUP-a nije doneo tu odluku, kao i da je zabrana ukinuta 28. decembra 2020. godine, te da su to jedino mogli uraditi bivši kolegijum ili menadžment Uprave policije.

Iz SDT-a su nakon toga saopštili da je Katnić pogrešio, te da je odluku o skidanju zabrane ulaska u Crnu Goru Belivuku i Miljkoviću doneo menadžment Uprave policije.

U zatvoru od februara

Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, optužen da je vođa kriminalne grupe koja je počinila najmonstruoznija krivična dela, nalazi se od februara u zatvoru, zajedno sa Markom Miljkovićem.

Hapšenje Belivukove kriminalne grupe na stadionu FK Partizan 24sedam
 

Hapšenje Belivuka izvedeno je na Rudniku, dok je išao da spaljuje automobile korišćene za izvršenje krivičnih dela, zbog planiranja likvidacije Milana Ljepoje, pripadnika grupe “Pink panter”.

On se sumnjiči da je sa svojom kriminalnom organizacijom brutalno ubijao i kasapio žrtve u dve države, a članovi klana živeli su kao u getu u jednom luksuznom stambenom bloku na Zvezdari. 

Belivukov najbliži saradnik Marko Miljković živeo je u blizini, u luksuznoj kući sa najsavremenijim video-nadzorom. Pored njega, kuću je gradio i Belivuk, ali nije uspeo da je završi pre odlaska u pritvor.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike