Otkriveno ko ima sve snimke monstruoznih zločina Veljine ekipe: Policije iz tri države pomogle u rešavanju zločina!

13.10.2021

14:16

0

Autor: 24sedam

Otkriveno ko ima sve snimke monstruoznih zločina Veljine ekipe:  Policije iz tri države pomogle u rešavanju zločina!
Marko Miljković i Veljko Belivuk - Copyright Miljković i Belivuk Printscreen

Evropska policijska služba ima navodno apsolutno sve snimke monstruoznih zločina i razgovora koje su članovi klana Veljka Belivuka (35) vodili preko šifrovane aplikacije Skaj i naša policija će ih uskoro dobiti.

U posedu našeg MUP trenutno je samo deo snimaka sa Skaja tih jezivih zločina, što je bilo dovoljno da se klan Velje Nevolje optuži za čak pet svirepih ubistava. Međutim, kad dobijemo sve snimke i celokupnu komunikaciju Veljka Belivuka sa njegovim mafijašima, razotkriće se i sva ostala ubistva sa kojima se dovode u vezu, piše "Informer".

Tomislav Radovanović, načelnik Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije, otkrio je u emisiji "Ćirilica" na TV Hepi da mafijaši Veljka Belivuka i Marka Miljkovića Mesara (29), dok su koristili Skaj, nisu znali jednu važnu stvar - da se sva komunikacija preko ove aplikacije čuva na serverima u Francuskoj, Belgiji i Holandiji.

24sedam
 

- Skaj, Anon i ostale aplikacije za šifrovanu komunikaciju su na Zapadu zabranjeni. Kod nas je Skaj koristila organizovana kriminalna grupa Belivuk-Miljković, s tim da verovatno nisu imali saznanja da i za te "skaj" telefone postoje serveri, gde se skladište svi podaci - objasnio je Radovanović i dodao:

- Čuli ste izjave nekih bivših policijskih funkcionera da je američki FBI pomogao u dešifrovanju Skaja, ali to nije tačno. Pomogle su policije Francuske, Belgije i Holandije i bukvalno svi podaci sa "skaj" telefona Belivukove grupe trenutno su u Evropolu, u našem posedu je samo manji deo. Ja očekujem da ćemo mi uskoro dobiti još puno tih podataka.

Radovanović je pojasnio i da je grupa Velje Nevolje i Marka Miljkovića Mesara najpre uhapšena 4. februara, pa je tek posle nekoliko meseci, u maju, provaljen Skaj u zajedničkoj akciji sa francuskom, beIgijskom i holand skom policijom.

- Očekujem skori susret našeg MUP sa kolegama iz Evropola i verovatno ćemo uz te dodatne informacije sa Skaja dobiti kompletnu i zaokruženu sliku i rasvetljenje svih krivičnih dela za koje se sumnjiči Belivukova grupa rekao je Radovanović. Ovo praktično znači da bi klan Belivuk-Miljković, osim za pet teških ubistava, za koja se trenutno terete, mogli da odgovaraju i za brojne druge nerasvetljene likvidacije, za koje se osnovano sumnja da su ih organizovali i izvršili.

ATA Images
 

Podsetimo, policija je u saradnji sa BIA, posle višemesečnog praćenja, 4. februara uhapsila Veljka Belivuka, vodu Partizanove navijačke grupe "Principi", kao i Marka Miljkovića (29) i još 30 njihovih najbližih saradnika. Prilikom hapšenja Belivukove bande, od njih su zaplenjena 44 mobilna telefona sa Skaj aplikacijom u kojima su pronađeni jezivi snimci i fotografije zločina.

Snimcima zastrašivali

Mučenja, egzekucije i kasapljenja tela su se dešavali mahom u "štek" kući u Ritopeku. Tela žrtava sečena su na komade, a potom samlevena u mašini za mlevenje mesa i bacana u Dunav. Belivuk i njegove koljači su jezive snimke mučenja i kasapljenja slali porodicama žrtava, kako bi ih zastrašili i upozorili da ne kontaktiraju sa policijom. Takođe, snimke kasapljenja su preko šifrovane aplikacije Skaj slali i svom šefu Radoju Zviceru, vođi zloglasnog crnogorskog "kavačkog klana".

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike