Nova otkrića u slučaju ubistva Đokića: Nađene tri vrste dokaza koji bi mogli da otkriju ubicu!

13.10.2021

06:07

0

Autor: J. S. J.

Ubica ili više njih nije mogao da ne ostavi nekoliko tragova

Nova otkrića u slučaju ubistva Đokića:  Nađene tri vrste dokaza koji bi mogli da otkriju ubicu!
đokići menjačnica foto sivački2 - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Policija je uspela da na mestu paljenja tela tročlane porodice Đokić - Gorana, Gordane i Lidije uzme tri vrste dokaza koji se trenutno veštače.

Kako se nezvanično saznaje, radi se i o fizičkim, biološkim i trasološkim dokazima. Iako su inspektori za ovih 18 dana koliko je prošlo od zločina suzili krug osumnjičenih, hapšenje će uslediti nakon završenih veštačenja.

- Tela su bila prekrivena lišćem, granjem i letvama. Na njima je bilo DNK tragova. Sada se svaki detalj veštači i zbog istrage policija ne izlazi sa više detalja - objašnjava izvor "Kurira."

Prema nezvaničnim saznanjima, istražitelji su uspeli da uzmu otiske stopala, ali i od guma od automobila. Na ruku im je išlo i suvo vreme koje je bilo na dan kada su nađena tela Đokića i dva tri dana kasnije.

- Ubica ili više njih nije mogao da ne ostavi nekoliko tragova. Dok je bacao granje i letve nije koristio rukavice. Takođe, biće poznato kojim se vozilom udaljio nakon zločina jer su nađeni tragovi automobilskih guma. Sve se veštači, a u okolini Aleksinca i Niša nije nađen nijedan zapaljen automobil što potvrđuje i to je ubica ili više njih veruju da je zločin izveden savršeno - dodaje izvor.

24sedam/Goran Sivački
 

 

Prema rečima izvora, policija i ne izlazi sa više detalja jer bi i najmanji mogao da pokvari istragu i ubica ostane bez kazne. Svi DNK tragovi se veštače i biće upoređeni sa onima koji se nalaze u bazi.

- Ono što bi za istragu moglo da bude značajno jeste i automobil crvene boje koji je u nedelju viđen u Moravcu. Taj auto ne pripada nikome od meštana, pa postoji mogućnost da su napadači koristili upravo ovo vozilo. Pregleda se video-materijal, i to ne samo od 26. septembra nego i od prethodnih, ali i narednih dana. Kamere su kobne noći snimile automobil "pasat" kojim su Goran, Gordana i Lidija oko ponoći krenuli ka svom stanu u Aleksincu, ali tamo nikada nisu stigli. Njih je najverovatnije neko presreo u Moravcu i naterao ih da se odvezu u njive, gde su nađeni mrtvi i spaljeni - kaže izvor upoznat sa istragom i dodaje da se trenutno radi na utvrđivanju činjenica vezanih za pomenuti auto.

Obdukacija Gorana, Gordane i Lidije Đokić, nezvanično, pokazala je da su ubijeni iz vatrenog oružja. Kako bi izgoreli do neprepoznatljivosti njihova tela natopljena su gorivom. Policija još utvrđuje - motiv zločina, mesto ubistva, šta je telefonima žrtava, ko je ubica i šta je u sefu vlasnika menjačnice.

24sedam/M.K. Printscreen/Facebook
 

 

Porodica Đokić, Goran, Gordana i Lidija, oteti su i brutalno ubijeni u nedelju 26. septembra nešto posle ponoći. Njihovi rođaci dva dana kasnije primetili su da ih nema, da su im telefoni nedostupni i da im je porodična menjačnica zatvorena, a stan zaključan, te su njihov nestanak prijavili policiji. Policija je u utorak krenula u opsežnu potragu za nestalom porodicom koja je trajala sve do subote ujutru kada je najpre, u ataru sela Tešica pronađen njihov zapaljen automobil, a onda, desetak kilometara dalje, na nepristupačnom terenu i ataru sela Moravac, odakle su Đokići kobne večeri krenuli, pronađena su njihova spaljena tela. Prema nezvaničnim informacijama, Goran i Lidija su ubijeni sa po najmanje jednim hicem u glavu, dok je Gordana ubijena sa dva hica - u grudi i glavu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike