Ubice Đokića imale lažne policijske uniforme?! Forenzičar izneo jezivu teoriju!

12.10.2021

08:18

0

Autor: J.J.

Porodica Đokić ubijena je u noći između 26. i 27. septembra, a njihova spaljena tela otkrivena su 2. oktobra u jami u ataru sela Moravac

Ubice Đokića imale lažne policijske uniforme?! Forenzičar izneo jezivu teoriju!
Copyright 24sedam/M.K./Printscreen/facebook

Od trenutka kada su pronađena spaljena tela brutalno ubijene tročlane porodice Đokić prošlo je 10 dana, a policija i dalje intenzivno traga za ubicom ili više njih.

Advokat Toma Fila kaže da se advokati proslave na greškama policije.

- Od 10 ljudi koji su se spasili zatvora, bar osam je bilo krivo. Uviđaj je ključ priče, da se otkrije ko, kada, kako i zašto - naveo je Fila i dodao da se ovde zna kada i zašto, ali da se ne zna sa sigurnošću ni kako.

Toma je podsetio da su leševi spaljeni kako bi se uklonili DNK dokazi, automobil je odvezen na drugo mesto.

- Ne verujem da je to uradio jedan čovek, dvoje najmanje. Da li su ga zaustavili sa lažnom policijskom uniformom? Zašto su stali? Mogao je da bude ili poznanik ili rođak - dodao je Fila i napomenio da ubice ne razmišljaju o posledicama i uglavnom nemaju grižu savesti.

24sedam/M.K. Printscreen/Facebook
 

Forenzičar Časlav Ristić ističe da ne postoji savrešen zločin, već samo loše odrađen uviđaj ili loše odražena istraga.

- Ubice su pratile porodicu i temeljno pripremale zločin. Našli su taj momenat kada su se vraćali u toku noći, sačekali ih i zaustavili vozilo. Kateralna šteta su žena i ćerka koje su se našle na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, sa Goranom. Zločin je isplaniran, odučili su da bude te večeri likvidiran. One su se našle tu, a kriminal ne praštaju u takvim slučajevima. Zašto bi pustili porodicu da imaju problema da ih prepozna, da se na osnovu priče napravi foto robot, ne bi oni toliko rizikovali, zato su i ubili celu porodicu - naveo je Ristić.

Kako dodaje, poznato je samo 20 odsto informacija sa mesta zločina.

24sedam
 

- Kada izvršioci rade u grupi, moraju da naprave neku grešku prilikom izvršenja krivičnog dela. I ovde su napravili grešku i nisu profesionalci ili su poliprofesionalci jer oni ne bi ba jednom mestu pobili ljude i zapaliti, a onda 10 kilometara voizili automobil, pa ga zapaliti. Sigurno je da je to neko ko poznaje teren, neko iz tog kraja. Moguće je da ih je zustavio neko prerušen u policajca...sve su to opcije.

Podsetimo, porodica Đokić ubijena je u noći između 26. i 27. septembra, a njihova spaljena tela otkrivena su 2. oktobra u jami u ataru sela Moravac.

Pronađeni tragovi krvi ukazuju da su ubijeni na mestu gde su spaljeni. Njihovo vozilo pronađeno je 12 kilometara dalje u šumi, kraj napuštene separacije u Tešici. Ustanovljeno je da su svo troje likvidirani vatrenim oružjem a veruje se da je motiv stravičnog ubistva pljačka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike