Pred vratima menjačnice ubijenih Đokića neobičan prizor: Ostavljena poruka za Lidiju!

11.10.2021

13:37

0

Autor: J.J.

Misterija ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca traje više od dve nedelje

Pred vratima menjačnice ubijenih Đokića neobičan prizor: Ostavljena poruka za Lidiju!
đokići menjačnica foto sivački - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Pred vratima menjačnice, danas su ostavljena tri buketa cveća kao i jedna bela ruža, verovatno, u znak spomena na Lidiju, najtragičniju žrtvu strašnog zločina, čije je telo spaljeno do neprepoznatljivosti.

Misterija ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca traje više od dve nedelje, policija traga za ubicama danonoćno, ispitano je više od sto ljudi, ali novih zvaničnih informacija o tome ko bi mogao biti egzekutor za sada - nema.

U međuvremenu se samo pojavljuju nove teorije, a poslednja u nizu kaže da se kao motiv ubistva Gorana, Gordane i Lidije navodi - osveta.

Svega dva minuta otkako su krenuli Đokići su oteti ili ih je ubica na neki način prevario i ušao u njihov automobil, a to se zaključuje jer su na raskrsnici koja je toliko udaljena od kuće Goranove majke umesto ka Aleksincu krenuli u suprotnom smeru ka Tešici.

24sedam
 

O tome kako ih je ubica naterao na taj potez izneto je nekoliko teorija, od toga da je bio maskiran u policajca, da je bio neko koga su Đokići poznavali i kome su verovatli, a čemu u prilog ide da su se i Goran i Lidija u to vreme dopisivali sa prijateljima o uobičajenim temama ne dajući nijedan znak da nešo nije u redu, pa sve do toga da im je neko preprečio put i iz drugog automobila ih naterao da skrenu sa svoje rute.

Ono što je sigurno, a što se pokazalo kada su tela pronađena - ubistvo je bilo do detalja isplaniralo, u njemu je učestvovalo najmanje dvoje ljudi koji su bili odlično upoznati sa terenom kojim su se kretali i na kojem su izvršili zločin.

U utorak je porodica prijavila nestanak Đokića kada je primećeno da dva dana nisu otvorili menjačnicu koju su držali u Aleksinci i u kojoj se upravo traži motiv za ovaj zločin. Od početka potrage, navodilo se da su imućna porodica i da bi otmica mogla da bude razlog njihovog nestanka.

24sedam
 

Šest dana kasnije, u subotu u ataru sela Tešica pronađen je njihov automobil "pasat", potpuno izgoreo, a nedugo zatim 10 kilometara dalje, u ataru sela Moravac iz kog su i krenuli, pronađena su njihova beživotna tela, prostreljena i zapaljena, prekrivena granjem, lišćem i daskama.

Ubrzo je utvrđeno da je nestala kutija u kojoj je Goran držao novac, pa je istraga krenula u tom pravcu. Prvo su se pominjale sveske Goranovih dužnika, za kojeg je navedeno da je bio pošten čovek, nikome dužan, ali da je određenim ljudima pozajmljivao veće svote novce...

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike