"Lažu da vreme leči sve": Mali Radenko preminuo posle pada sa tobogana! Očajni otac čeka presudu protiv lekara

12.10.2021

08:17

0

Autor: 24sedam

Dečak prekasno upućen u Institut za majku i dete, preminuo od gangrene

"Lažu da vreme leči sve": Mali Radenko preminuo posle pada sa tobogana! Očajni otac čeka presudu protiv lekara
Copyright Pixabay

Prošlo je pet godina otkako je petogodišnji Radenko Nikodinović iz Kozjaka kod Loznice preminuo  od gasne gangrene, nakon što je šest dana pre toga pao sa tobogana i zadobio prelom ruke.

Njeogv neutešni otac Milan kaže da vreme nije ublažilo bol. Naprotiv,

Prošlo je pet godina od kako je Radenko umro i, naravno, da nije lakše. Ne može da bude lakše! Samo vremenom postanete svesni da je to kraj, da ga nema... Ne preostaje vam ništa drugo do da pokušavate da se pred drugima ponašate koliko-toliko normalno, kako njima ne bi bilo neprijatno zbog vas. Ali, to je to. Pakao! Kako je bilo prvog dana, tako je i sada!

Pokrenut je postupak protiv tri lekara - dr Dobrivoja Bojanića, ortopeda iz Opšte bolnice Loznica i dvojice doktora sa Instituta za majku i dete u Beogradu.

- Očkujem da će presuda biti doneta oko Nove godine. Sramota je da ovoliko traje. Ne verujem da će ljudi sa Instituta biti kažnjeni. Njih nisam nikada ni smatrao krivim. Možda su i mogli nešto da pokušaju, ali bi ishod bi bio isti. Dete je četiri dana bilo u Loznici, mnogo vremena je izgubljeno - kaže Nikodinović, koji kao glavnog krivca za smrt deteta smatra dr Bojanića.

On je prvi pregledao Radenka. Roditeljima je rekao da je u pitanju otvoren prelom obe podlaktične kosti. Detetu je namestio ruku, stavio gips, prepisao injekcije i poslao kući. Komplikacije i temperatura javile se se iste večeri, a dete je, tek u sredu, kada je već bio u jako lošem stanju, sa otečenom i modrom rukom, zadržano na odeljenju. Iste večeri upućen je u Institut za majku i dete.

U Beogradu su lekari razmišljali o amputaciji ruke, ali bilo je kasno. Radenkovo maleno telo već je obuzela infekcija i ubrzo je preminuo.

Maksimalna kazna je od jedne do osam godina, ali ne verujem da će dr Bojanić dobiti maksimalnu. Može se čak desiti da, ako njegovi advokati uspeju da ovo preinače u neki drugi član, pa da dobije samo uslov i nanogicu. Ne očekujem takav scenario, ali ga se plašim - kaže Milan.

Doktor Bojanić kratko je odgovorio da je suđenje u toku, a da za konentar novinari zovu njegovog advokata, posle čega je prekinuo vezu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike