Misteriozni automobil snimljen na dan nestanka porodice Đokić: Kamere uhvatile crveni auto koji ne pripada meštanima?!

11.10.2021

09:17

0

Autor: J.J.

Od ubistva je prošlo dve nedelje, a za sada je zvanično potvrđeno samo nekoliko stvari

Misteriozni automobil snimljen na dan nestanka porodice Đokić: Kamere uhvatile crveni auto koji ne pripada meštanima?!
đokići umrlica1 - Copyright 24sedam

Istraga monstruoznog ubistva tročlane porodice Đokić se, kako nezvanično saznajemo širi, a policija je tim povodom bila u zatvorima u Srbiji u kojima je obavila razgovore sa zatvorenicima.

Kako se navodi, pripadnici MUP su proveravali gde su pojedini robijaši bili za vreme slobodnog vikenda kada su likvidirani Goran, Gordana i Lidija Đokić. Takođe su obavili informativne razgovore sa ciljem da dođu do nekih informacija.

- On što bi za istragu moglo da bude značajno jeste i automobil crvene boje koji je u nedelju viđen u Moravcu. Taj auto ne pripada nikome od meštana, pa postoji mogućnost da su napadači koristili upravo ovo vozilo. Pregleda se video-materijal, i to ne samo od 26. septembra nego i od prethodnih, ali i narednih dana. Kamere su kobne noći snimile automobil "pasat" kojim su Goran, Gordana i Lidija oko ponoći krenuli ka svom stanu u Aleksincu, ali tamo nikada nisu stigli. Njih je najverovatnije neko presreo u Moravcu i naterao ih da se odvezu u njive, gde su nađeni mrtvi i spaljeni - kaž izvor upoznat sa istragom i dodaje da se trenutno radi na utvrđivanju činjenica vezanih za pomenuti auto.

24sedam/Goran Sivački
 

Inače, od ubistva je prošlo dve nedelje, a za sada je zvanično potvrđeno samo nekoliko stvari.

Obdukacija Gorana (57), Gordane (56) i Lidije (25) Đokić, nezvanično, pokazala je da su ubijeni iz vatrenog oružja. Kako bi izgoreli do neprepoznatljivosti njihova tela natopljena su gorivom. Policija još utvrđuje - motiv zločina, mesto ubistva, šta je telefonima žrtava, ko je ubica i šta je u sefu vlasnika menjačnice.

O motivu brutalnog zločina nezapamćenog na prostorima Srbije još uvek se nagađa u više pravaca. Po jednima Đokići su likvidirani zbog pljačke jer je Goran koji se godinama bavio menjačkim poslovima sa sobom je uvek nosio veću količinu deviza, a neki tvrde da je to čak bio iznos od 20.000 do 100.000 evra. Po drugim pričama motiv zločina je veći iznos novca koji je neko dugovao Goranu , pa je na ovaj način pokušao da se reši duga. Ne isključuje se ni mogućnost da je novac dat sa kamatom i to celu priču čini samo još kompleksnijom. Do pronalsaka ubica koji su počinili ovaj monstruozni zločin za sada se ne isključuju ni druge mogućnosti, kao što je osveta.

24sedam/Goran Sivački
 

Inspektori su u okviru istrage ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca saslušali više od 100 ljudi iz tog mesta i okolnih sela, Moravca i Tešice, gde je počinjen zločin.

Svi koji su odvedeni na poligraf su prošli, a jedini DNK trag koji je nađen pored tela za sada ne može pomoći u potrazi za ubicama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike