Đokići su ubijeni iz dva pištolja: Forenzičari traže DNK na daskama koje su bile prebačene preko spaljenih tela

05.10.2021

07:01

0

Autor: I. P.

Najmanje dvojica napadača učestvovala su u otmici i ubistvu tročlane porodice Đokić, a sumnja se da su Goran (57), Gordana (56) i njihova ćerka Lidija (25) ubijeni iz dva pištolja

Đokići su ubijeni iz dva pištolja:  Forenzičari traže DNK na daskama koje su bile prebačene preko spaljenih tela
Copyright 24sedam/M.K.

U telima Gorana, Gordane i Lidije Đokić iz Aleksinca koji su nađeni ubijeni nađena su četiri projektila kalibra 9 mm i 7,65 mm, a forenzičari istražuju DNK tragove na daskama nabacanim preko ubijenih.

Najmanje dvojica napadača učestvovala su u otmici i ubistvu tročlane porodice Đokić, a sumnja se da su Goran (57), Gordana (56) i njihova ćerka Lidija (25) ubijeni iz dva pištolja, detalji su obdukcionog nalaza.

Naime, obdukcija je pokazala da je u telima stradalih pronađen jedan projektil kalibra 9 mm i tri projektila kalibra 7,65 mm. Sa po jednim hicem u glavu usmrćeni su Goran i njegova ćerka Lidija, a sa dva hica Goranova supruga Gordana. Ona je pogođena u grudi i glavu. Sudeći prema mišljenju obducenta, na osnovu putanje metka, Goran je ubicu gledao u oči dok je pucao u njega. Pištolj mu nije bio prislonjen na glavu, ali je ubica u njega pucao iz neposredne blizine.

Tokom jučerašnjeg dana desetak ljudi koji su na neki način povezani s porodicom Đokić ispitano je na poligrafu. Svi su prošli, što znači da na postavljena pitanja nisu lagali. Forenzičari su, takođe, uzimali DNK od određenog broja ljudi. Kako kaže izvor, jedan od tragova koji vodi ka ubicama su i daske koje su bile prebačene preko spaljenih tela ubijenih.

- Tela su pre spaljivanja bila dobro natopljena benzinom, a preko njih su naslagane daske. Ubice su htele da vatra proguta sve, ali to se nije desilo. Forenzičari već ispituju DNK tragove sa delova tih dasaka - dodaje izvor Srpskog telegrafa.

Iako, osim Gorana i Lidije, zvanično još nije potvrđen identitet treće ženske osobe, na osnovu nakita i drugih karakterističnih detalja na telu nema sumnje da je reč o Gordani, Goranovoj supruzi i Lidijinoj majci.

Da je uz dvojicu neposrednih egzekutora u ovom nezapamćenom zločinu učestvovala još najmanje jedna, a možda i više osoba, ukazuje i već pominjana satnica kretanja automobila Đokića od ponoći do dva časa, do koje je došla policija, kao i mesta na kojima su nađena tela i njihov automobil.

Policija je u automobilu pasat Gorana Đokića, koji su ubice posle zločina spalile u ataru Tešice, pronašla čauru projektila kalibra 9 mm. Mogućnost koja se istražuje je da je ubica tokom otmice koja se, po svemu sudeći, odigrala nekoliko minuta posle izlaska Gorana, Gordane i Lidije iz kuće Goranove majke, već u kolima pucao u nekog od troje Đokića. Ta čaura je ostala zaturena u pasatu, ubice nisu mogle da je nađu u mraku i računale su da će vatra da je proguta kada zapale auto.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike