Đokiće likvidirali profesionalci sa vojnom ili policijskom obukom: Svaki detalj dobro isplaniran

04.10.2021

18:30

2

Ovakav zločin mogao je da počini samo neko ko zna kako se to radi, neko ko poznaje metodologiju i uništavanje tragova i dokaza, kaže za 24sedam Božidar Spasić

Đokiće likvidirali profesionalci sa vojnom ili policijskom obukom: Svaki detalj dobro isplaniran
Copyright 24sedam/M.K./Printscreen/facebook

Surovu likvidaciju porodice Đokić - Gorana, Gordane i njihove ćerke Lidije, počinili su profesionalci, tačnije neko ko je završio vojnu ili policijsku obuku. Zločin je isplaniran do najsitnijih detalja i vodilo se računa o svemu. Ovo je, pored ostalog, za 24sedam rekao Božidar Spasić, srpski pravnik i obaveštajac, bivši pripadnik Službe državne bezbednosti.

- Ovakav zločin mogao je da počini samo neko ko zna kako se to radi, neko ko poznaje metodologiju i uništavanje tragova i dokaza. Nije tu porodicu mogao danima da prati bilo ko. Samo oni koji imaju iskustva u tome mogu da organizuju pratnju danima, a da ne budu otkriveni. Ugašeni su, takođe, mobilni telefoni kako bi se zavarao trag - kaže za naš portal Spasić.

Prema rečima našeg sagovornika, misterija je i ko je danima vozio automobil Đokića, oni ili njihove ubice. Budući da je otkriveno da su likvidirani u noći u kojoj su nestali, auto je vozio ubica, kako bi se navelo na pogrešan zaključak da su Đokići negde otputovali i da bi vozilo snimile kamere.

- Paljenje automobila poruka je i znak da je to uradila mafija, kako bi se lažno predstavilo da je reč o mafijaškom ubistvu. U svakom takvom ubistvu, u poslednje vreme, zapaljen je automobil..I za to je potrebno znanje. Nije to samo uzeti šibicu i kresnuti je - objašnjava naš sagovornik.

Spasić dodaje i da ga je na činjenicu da je ubistvo profesionalno izvedeno, naveo i izbor lokacija gde su tela nađena i gde je zapaljen automobil.

Psihopate poput Belivuka

Kriminolog Dobrivoje Radovanović smatra da je monstruozna likvidacija Đokića zapravo dobro organizovano profesionalno ubistvo organizovanog kriminala.

- To su učinile psihopate koje me podsećaju na grupu navijača, na Belivuka i njegovu grupu. To je zločin organizovanog kriminala, osoba sa psihopatskom strukturom ličnosti. Ubiti onako devojku. Monstrumi - kaže za 24 sedam Radovanović.

Zaštićena lokacija

- Mesto na kom su nađena zapaljena tela je tačno zaštićena lokacija. To je morao da nađe neko ko poznaje teren i zna gde se nalazi livada. Lokacija je odabrana tako da niko danima ne oseti smrad ili slučajno ne naiđe kako bi žrtve bile otkrivene što kasnije, a svi tragovi i dokazi potpuno uništeni -priča Spasić.

Boža Spasić Printscreen Balkan info
 

Ovako dobro organizovanu likvidaciju, kako tvrdi naš sagovornik, nije mogao da počini jedan čovek već dobro organizovana grupa profesionalaca. Jedni su se bavili praćenjem i ubistvom porodice i paljenjem njihovih tela, a drugi automobilom i njegovim spaljivanjem i uništavanjem tragova.

- Pojavila se i gomila dezinformacija o slučaju, a sve sa ciljem pokušaja skrivanja pravog motiva. Nagađa se kako je ubica otišao u inostranstvo, kako je navodno motiv koristoljublje i opravdano se postavlja pitanje ko plasira takve dezinformacije - pita Spasić.

Motiv nije koristoljublje

Motiv svakako, kako objašnjava, nije koristoljublje. Osoba koja je vlasnik menjačnice obično je predmet istraživanja i praćenja i mafije i kriminalaca, ali i policije.

- Zna se da oni koji nose ogroman novac sa sobom imaju pojaseve za to i nose ga oko struka. U ovom slučaju pominje se rezervni točak. Da je motiv koristoljublje, ubica ili pljačkaš bi sačekao samo Gorana, imao je za to hiljadu mogućnosti. Ovakvu likvidaciju, ponavljam, mogli su da počine samo profesionalci sa oružjem koji su bili u kontaktu sa određenim službama i istraga će se verovatno usmeriti u tom pravcu - kazuje Božidar Spasić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike