Porodicu Đokić usmrtila organizovana kriminalna grupa?: Policija od jutros traži telefone žrtava i dokaze

03.10.2021

08:18

0

Autor: Mi. S.

Policija i danas na području Tešice pregleda ostatke vozila koje je juče ujutru nađeno u ataru sela.

Porodicu Đokić usmrtila organizovana kriminalna grupa?: Policija od jutros traži telefone žrtava i dokaze
Copyright 24sedam/M.K. Printscreen/Facebook

Policija od jutros prikiuplja dokaze na mestu gde je nađeno vozilo porodice Đokić, čija su tela nađena spaljena posle višednevne potrage. Policija i danas na području Tešice pregleda ostatke vozila koje je juče ujutru nađeno u ataru sela. Školjka automobila "folksvagen pasatt" nađena je na području obraslom rastinjem, zbog čega je bilo i nemoguće uočiti vozilo iz helikoptera.

Telefoni članova porodice Đokić još nisu nađeni, već policija za njima i dalje traga. Veruje se da ih je ubica bacio posle počinjenog zločina.

Za sada se pretpostavlja da su Đokići poznavali ubicu, a ne isključuje se ni mogućnost da su u zločinu učestvovale najmanje dve osobe, koje su oni povezli autom iz Moravca.  Istražitelji veruju  da je ubica dobro poznavao teren gde su Đokići usmrćeni.

S obzirom na način na koji je ubistvo počinjeno i na činjenicu da su tela nađena na 10 kilometara od mesta gde je nađeno vozilo, policija sa pravom sumnja da ovaj stravičan zločin nije delo jednog čoveka, već, vrlo moguće, organizovane grupe.

- Dokazi upućuju na to da je ubica imao najmanje jednog, a vrlo moguće i više pomagača, kao i da je zločin do detalja bio isplaniran. Verujemo da je ubica dobro poznavao teren - kaže nam izvor upućen u slučaj.

Prvi rezultati istrage pokazuju da su Đokići ubijeni iz koristoljublja. Goran je držao menjačnicu u Aleksincu i znalo se da porodica ima novca.

Kako saznajemo, traga se i za rezervnim točkom u kom je ubijeni Goran, navodno, držao veliku količinu novca.

Spaljena tela porodice Đokić, za kojom se tragalo danima, Gorana (57), njegove supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (25), da podsetimo, nađena su u subotu u ataru sela Moravac kod Aleksinca u potpuno neprepoznatljivom stanju.

Tri tela su, pošto su spaljena, bačena u jamu, a potom prekrivena daskama. Telo muškarca identifikovano je na osnovu otiska prsta, dok je telo žene identifikovano po narukvici. Mesto gde su tela nađena od samog sela nalazi se na oko tri do četiri kilometara. Đokići su, kako se sumnja, ubijeni iz koristoljublja.

Đokići su poslednji put viđeni u nedelju kasno uveče, kada su krenuli u pravcu Aleksinca iz kuće Goranove majke. Kamera je oko 2 sata ujutru snimila njihov automobil u selu Tešica, a prethodno su ih oko ponoći kamere snimile da iz Moravca kreću u pravcu drugačijem od uobičajenog.

Šta se tačno dogodilo u tih 120 minuta, ostaje da utvrdi istraga.

Podsetimo, nestanak Đokića je prijavila rodbina nakon što se dva dana Goran nije pojavio u menjačnici koja je u njegovom vlasništvu.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike