Krvava subota u našoj zemlji: Srbija broji mrtve!

02.10.2021

18:00

0

Dve saobraćajne nesreće, u Brankovini i na beogradskom Konjarniku, u kojima su poginule četiri osobe, a nađena i beživotna tela nestale tročlane porodice Đokić iz Aleksinca, kao i muškarca na putu Trgovište-Vranje, a dogodila se i nesreća u kojoj je poginuo motociklista kod Kuršumlije. Crni dan je i u Obrenovcu, gde su prema nezvaničnim informacijama od strujnog udara stradale dve devojčice

Krvava subota u našoj zemlji: Srbija broji mrtve!
Copyright Printscreen

Crna subota u Srbiji! Dve teške saobraćajne nesreće u kojima su poginule četiri osobe, nađena beživotna tela tri člana nestale porodice Đokić iz Aleksinca, samo su neki od strašnih događaja od jutros. Nađeno je i beživotno telo muškarca starog 56 godina na regionalnom putu Trgovište-Vranje kod Novog sela. Kod Kuršumlije se dogodila i saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo motociklista star 64 godine.

Dve osobe su poginule, a jedna je teško povređena u direktnom sudaru koji se dogodio rano jutros oko 4 sata, na magistralnom putu Valjevo-Šabac u Brankovini. Do čeonog sudara dva vozila došlo je na delu puta sa tri kolovozne trake. Sudarili su se "škoda" novosadskih tablica i "opel astra" u kojoj su bili poginuli Valjevci.

Prema prvim rezultatima istrage, pretpostavlja se da je vozač iz Valjeva, idući iz pravca Koceljeve, prešao iz svoje u treću traku i direktno se sudario sa vozilom novosadskih oznaka.

Razlog prelaska nije poznat i biće utvrđen naknadno kada bude ustanovljena tehnička ispravnost vozila i da li je umor mogao biti jedan od ključnih faktora za saobraćajnu nesreću.

Nepuna tri sata kasnije dogodila se druga stravična saobraćajna nesreća na beogradskom Konjarniku. Nesreća se dogodila jutros oko 6.45 časova a poginuli su mlađi muškarac (28) i mlada žena (31). Oni su u automobilu masrke "golf" bili saputnici. Vozač sličnih godina, mlađi muškarac, prevezen je u Urgentn centari, a prema prvim saznanjima najverovatnije je reč o velikoj brzini zbog koje je "golf" udario prvo u banderu, pa u betonski stub.

Vozač automobila, kako je kasnije utvrđeno, bio je pod dejstvom alkohola i imao 0.59 promila u krvi. Pretpostavlja se da je zbog toga vozio velikom brzinom i izgubio kontrolu nad vozilom.

Prizor na mestu nesreće bio je stravičan. Delovi tela ležali su na asfaltu. U momentu udarca, koji je očevicima zvučao kao eksplozija bombe, ruke i noge su otkinute sa tela koja su ispala iz vozila.

24sedam/J.J./Bane Marinković/Printscreen
 

Beživotna tela nađena su u blizini zapaljenog vozila koje je jutros uočeno u ataru sela Tešica, a veruje se da vozilo pripada porodici Đokić iz Aleksinca, kojoj se od nedelje izgubio svaki trag.

Zapaljen automobil Đokića

Policija je rano jutros blokirala područje oko Tešice, pošto je na nepristupačnom terenu nađeno zapaljeno vozilo marke  "folksvagen pasat", kojim je, kako se veruje, porodica Đokić krenula u pravcu Aleksinca.

Nestanak Gorana Đokića (57), njege supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (25), prijavljen je 28. septembra, a policija je u sredu krenula u intenzivnu potragu za njima.

U potragu za Đokićima bila je uključena i helikopterska jedinica MUP Srbije.

Goran Đokić se u nedelju sa suprugom Gordanom i ćerkom Lidijom vraćao iz sela Moravac, gde je bio u kući svoje majke.

Oni se te noći nisu ka Aleksincu kretali uobičajenim putem, odnosno nisu skrenuli na prvoj raskrsnici, već su se zaputili kontraputem. Poslednji put ih je kamera uočila baš u selu Tešica, koje je na nekih osam kilometara od Moravca i to dva sata kasnije.

24sedam/M.K. Printscreen/Facebook
 

U tih 120 minuta dogodila misterija. Prvo su išli asfaltnim putem, prešli su na makadam, pa ponovo na asfalt. Ili su išli preko njiva, ili je vozilo stajalo. Kamere nisu posle i pre toga registrovale neko prateće vozilo. Pretpostavka je da su išli alternativnim putevima ka Nišu.

Njihova beživotna tela nađena su u ataru sela Moravac, prekrivena lišćem i granjem. Daljom istragom utvrđeno je da su Đokići ubijeni, pa spaljeni.

Muškarac čije je telo nađeno kod Trgovišta, prema prvim rezultatima istrage, preminuo je prirodnom smrću, a pored njega bila su građevinska kolica.

Saobraćajna nesreća u kojoj je teško povređen motociklista dogodila se oko 14 časova u Novom Sadu. Prema prvim informacijama, motociklista je udario u automobil koji se iz Radničke ulice uključivao na Kej žrtava racije. Na putu su, posle sudara, rasuti delovi motora, a videli su se i tragovi krvi. Lekari novosadskog UC bore se za život muškarca.

Motociklista star 64 godine poginuo je u blizini Kuršumlije kada je, oko 15 časova, sleteo sa puta.

Stradale dve devojčice u Obrenovcu

U centru Obrenovca, u Karađorđevoj ulici, danas je došlo do velike nesreće u kojoj su stradale dve devojčice stare 5 i 7 godina.

Pretpostavlja se da je do smrti došlo usled strujnog udara.

Uvertira u Kučevu

Uvertira u crnu subotu bio je sinoćni zločin u Kučevu. I. M. (43) je tokom poslepodneva bio u gradu i po povratku kući zatekao je rođenog brata sa ženom sa kojom su živeli. Usledila je tuča i I. M. je zadavio svog rođenog brata.

-Samo što sam čula šta se dogodilo i ne mogu da poverujem. Oba brata su alkoholičari, a nastradali Mirko je već odavno poznat policiji zbog raznih krivičnih dela. Živeli su svo troje u vrlo lošim uslovima u podrumskim prostorijama jedne stambene zgrade. Često su se svađali, ali ništa nije ukazivalo da će da se dogodi ovako svirepo ubistvo.

I. M. je odmah posle ubistva, prema nepotvrđenim informacijama, otišao u kafanu i prisutnima rekao "Ubio sam govedo!". Ubrzo zatim, policija Kučeva ga je privela i odredila mu pritvor.

Crnu seriju saobraćajnih nesreća najavila je ona koja se dogodila sinoć oko 23 sata ma Ibarskoj magistrali u selu Mojsinje kod Čačka. Tom prilikom, poginuo je mladić iz Mrčajevaca, a dve osobe su lakše povređene. Zbvog sumnje da je izazvao nesreću, uhapšen je V. R. (43) iz okoline Čačka.

Sudar se dogodlo kada se vozilo čačanskih registarskih oznaka uključivalo sa sporednog na magistralni put, a na njega je direktno naleteo automobil koji se kretao Ibarskom magistralom, za čijim volanom je bio nastradali mladić.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike