Raspisana Interpolova poternica za Abdićem

29.09.2021

16:28

0

Autor: A. S.

On je nepravosnažno oslobođen 2015. godine, ali je Vrhovni sud Hrvatske tu presudu ukinuo 2019. godine i naložio da suđenje krene ispočetka

Raspisana Interpolova poternica za Abdićem
Copyright Profimedia

Za Fikretom Abdićem, načelnikom Opštine Velika Kladuša raspisana je poternica Interpola na zahtev Zagreba, koji ga tereti za zloupotrebu službeno položaja i ovlašćenja, piše sarajevski portal Faktor.

Portal podseća da su još u vreme kada je Abdić u zatvoru u Puli služio kaznu zatvora zbog ratnih zločina, hrvatski mediji objavili da je Državno tužalštvo Hrvatske (DORH) protiv njega i njegovog sina Ervina podigao optužnicu zbog zloupotrebe položaja ili ovlašćenja.

Tom optužnicom teretio se da je 27. januara 2000. godine u Rijeci, kao direktor jednoga trgovačkog društva iz Rijeke, kako bi se domogao kuće i gradilišta u Voloskom u vlasništvu tog društva, uz pomoć sina Ervina Abdića sastavio fiktivni ugovor o zajmu sa sporazumom o prijenosu prava vlasništva.

U tom je ugovoru neistinito navedeno da je Abdić kao fizička osoba 31. decembra 1997. svojoj firmi koju je neovlašteno zastupao Ervin Abdić pozajmio 600.000 kuna, saopštio je tada DORH.

On je za ova dela nepravosnažno oslobođen 2015. godine, ali je Vrhovni sud Hrvatske tu presudu ukinuo 2019. godine i naložio da suđenje krene ispočetka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike