"Tajnu nose u grob": Otkrivamo zašto ubice ostavljaju jezive poruke pre pokolja, iza svega stoji strašna istina!

25.09.2021

23:07

0

Autor: J. J.

Desilo se nekoliko slučajeva u kom su ubice ostavile pisani trag pre masakra

"Tajnu nose u grob": Otkrivamo zašto ubice ostavljaju jezive poruke pre pokolja, iza svega stoji strašna istina!
Copyright 24sedam/Profimedia Pixabay Ilustracija/Profimedia

Bilo je nekoliko slučajeva do sada, o čemu su mediji pisali, da ubice pre krvavog pira ostave neku vrstu poruka, kako kroz oproštajno pismo, dnevnik ili putem Fejsbuka u kom na neki način "najave" pokolj, što je zastrašujuće!

U razgovoru za 24sedam, psiholog Snežana Repac objašnjava iz kojih razloga ubice imaju potrebu da ostavljaju takvu vrstu poruka i koja je poenta tih sumanutih poteza.

Kako kaže, postoji više razloga, a jedan od njih je da ne žele da ostave nikakvu nedoumicu u vezi sa tim ko je počinio zločin.

- Oni se zapravo mire sa tim da će biti sudije, da će presuditi drugoj osobi, iako nemaju pravo na to. Jednostavno, ne mogu da se oslobode besa i mržnje koju nose u sebi, te na ovakav način kroz poruke pokušavaju da objasne samima sebi, ali i drugima,zbog čega su izvršili zločin, što je prema mom mišljenju neka vrsta suicidalnog čina - kaže Repac.

Dodaje, da kada ostavljaju poruku znači da su svesni težine zločina i da će za to snositi kaznu.

-Svako od njih ima neku žicu savesti, koju je formirao tokom života i to bih opisala kao neku vrstu super ega. Takođe, čim ostavljaju takvu vrstu poruka znači da su svesni težine zločina, odnosno, da nije u afektu, već je planirano i obično sa nekim razlogom - ističe ona.

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović
 

Napominje da to rade i zbog toga što ne žele da ostave ništa nedorečeno, niti pod velom tajne.

-Sa druge strane, te poruke ostavljuju jer ne žele da to što su uradili bude misterija, tako je i sa njihovim tajnama. Neke otkriju, a neke ne, već ih odnesu u grob. Uglavnom, kada ostave poruku u kom napišu razloge, oni preuzimaju neku vrstu kazne na sebe, time što posle zločina dignu ruku na sebe, što znači da je bio sudija svojoj žrtvi, ali i sebi - zaključuje psiholog Snežana Repac.

Više sličnih slučajeva

Podsetimo, S.Č. (88) iz Padove, srpski državljanin usmrtio je ćerku Dorjanu (60) na njen rođendan. Ubistvo se desilo 17. septembra ispred kuće u predgrađu Padove, a muškarac je potom oduzeo sebi život, i pored njega je pronađen dnevnik u kom je očigledno isplanirao zločin i u njemu opisao na 60 strana svoj odnos sa ćerkom.

S. Č. i njegova ćerka rođeni su u Srbiji, ali su živeli u Italiji. Bili su u sukobu 30 godina, jer se Dorjana udala za očevog prijatelja i nekadašnjeg poslovnog partnera. Kako se sumnja, upravo zbog toga, otac ju je ubio hicima iz pištolja, pa presudio sebi.

Tragedija u Beškoj

Zo­li­ka Ho­lik (49) iz Be­ške, uha­p­šen je nedavno zbog su­m­nje da je ubio bi­v­šu že­nu Ja­smi­nu Ho­lik (47), ko­ju je pre­ga­zio ko­li­ma, a po­tom je mr­tvu uba­cio u ko­la i od­neo ku­ći, na­go­ve­stio je na Fej­s­bu­ku da će po­či­ni­ti zlo­čin.

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović
 

Pre­ma re­či­ma nje­go­vih po­zna­ni­ka, on je pre izve­snog vre­me­na na Fejsbuk oka­čio sli­ku tri pre­vr­nu­te šo­lje od ka­fe uz ko­men­tar: „Tri šo­lje, tri bi­v­še že­ne“. Oči­gled­no je da je hteo da ka­že da ga­ji ne­tr­pe­lji­vost pre­ma tim že­na­ma i da že­li da s nji­ma za­vr­ši - kazali su meštani.

- Po­tom je oka­čio sli­ku ne­ke hra­ne i na­pi­sao: „Ru­čak u Pa­din­skoj ske­li“. To nas je sve aso­ci­ra­lo na za­tvor u Pa­din­skoj ske­li, gde je on sa­da i za­vr­šio. Uo­p­šte ni­je isklju­če­no da je on na­ja­vlji­vao zlo­čin, sa­mo to ni­ko ni­je shva­tio tada - napominju oni.

Zločin u Koceljevi

Dušan P. (33) iz Koceljeve, koji je pre dve godine brutalno ubio bivšu devojku Violetu Jošić (19), vodio je dnevnik u kome je pisao da će se ubiti jer ne može da živi bez nje, ali je u poslednjem trenutku promenio plan, pa je, umesto sebi, život oduzeo njoj.

Sveska s nekoliko ispisanih stranica nađena je u napuštenoj kući Dušanovog pokojnog ujaka.

- U tim redovima on je napisao da mora da se ubije jer ne može da preboli raskid. Pored tog dnevnika, koji je i neka vrsta oproštajnog pisma, ostavio je Violetine stvari i naveo da joj njegovi rođaci to vrate. Takođe, ostavio je i nešto novca, za koji je tražio da ga predaju Violeti posle njegove smrti, da joj se nađe. Naglasio je da on mora da okonča svoj život, pošto ne može da je preboli - preneli su tada mediji.

Sumnja se da je on ove redove napisao veče pre zločina, ali se ujutru predomislio, pa je presudio nesrećnoj devojci.

-Stopirao je do Violetine kuće. Tamo mu je vrata otvorio njen otac Dragiša i pustio ga da sačeka Violetu da dođe s posla, jer je rekao da joj je spremio iznenađenje. Kad je nesrećna devojka došla, otišli su u njenu sobu, on ju je oborio na pod, seo na nju i počeo besomučno da je ubada nožem koji je poneo od kuće. Zadao joj je 30 uboda i posekotina po glavi i vratu.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike