"Otmicu brata istaknutog 'kavčanina' rešili za dan, a mog sina traže dve godine": Ogorčena majka za 24sedam

26.08.2021

06:45

0

Autor: Lj. Keković

Sanja Mihajlović kaže da je njen nestali sin poslovao sa otetim Golubovićem

"Otmicu brata istaknutog 'kavčanina' rešili za dan, a mog sina traže dve godine": Ogorčena majka za 24sedam
goran mihajlovic - Copyright 24sedam/ Goran Sivački

Munjevitom akcijom pripadnika srpske policije, u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala, rasvetljena je otmica Beranca Filipa Golubovića (25) u Beogradu, koga je u javnosti pominjala Sanja Mihajlović, majka nestalog Gorana iz Resnika.

Sanja je i ranije navodila da je, prema njenim saznanjima, Goran poslovao sa Filipom Glubovićem, čiji je brat Željko Golubović povezan za “kavačkim klanom” iz Kotora, te da su ta poslovanja bila vezana za trgovinu drogom.

Pročitajte još

U izjavi za 24sedam, Mihajlovićeva kaže da je iznenađena kako je otmica začas rešena, dok se istraga o nestanku i sudbini njenog sina, za koga sumnja da je otet i ubijen kao i ostale žrtve Veljka Belivuka, ne pomera s mrtve tačke.

Hapšenje otmičara Filipa Golubovića MUP Srbije

– Pitam se kako je policija tako brzo reagovala prilikom kidnapovanja Filipa Golubovića i rasvetlila taj slučaj, a u vezi s nestankom mog sina i dan-danas, posle 28 meseci i 25 dana, nijedan trag, nijedan pomak u istrazi nije učinjen. Onda se pitam da li se na ovakve stvari reaguje po važnosti ličnosti, jer moj Goran nije ničiji brat ni rođak iz podzemlja, pa je možda zato i nebitan – kaže Sanja Mihajlović.

Njen sin Goran nestao je 1. aprila 2019. godine, dan nakon svog rođendana.

Porodica je ubrzo prijavila njegov nestanak, a kako nije bilo nikakvih pomaka u istrazi, koju je vodio i inspektor Božidar Stolić, nedavno uhapšen pa pušten zbog navodne saradnje sa klanom Veljka Belivuka, Mihajlovići su sami krenuli da istražuju šta im se dogodilo sa detetom i došli do određenih saznanja na osnovu snimaka nadzorih kamera do kojih su došli.

Nestali Goran Mihajlović sa ćerkom 24sedam/ Goran Sivački

– Goranov džip je ostao na parkingu kod “Maksija” u Resniku, a seo je u “smarta” za čijim je volanom bio Nino Šuntić, koji je, inače, važio za člana “škaljarskog klana”. Taj Šuntić je mom sinu ostao dužan velike pare. Pre nego što se otvorila priča o Belivuku, o ubistvima i o nestalima, tog Šuntića je policija uhapsila u pokušaju ilegalnog prelaska granice. Upitan za slučaj mog sina, rekao je da ga je odvezao do Buvljaka i da o tome više ništa ne zna. Odbio je da ide na poligraf, a kad sam ga pomenula u medijima, oglasio se kako mu kvarim poslove – kaže Sanja, koja je uspela da dođe i do snimaka na kojima se vidi muškarac sa bradom, naočarima i kačketom kako dolazi i otključava vozilo njenog sina i odvozi ga nekud, u vreme kada je Goran bio nedostupan na mobilnom telefonu.

Pročitajte još
 

Filipa Golubovića, kog pominje, otela su trojica muškaraca. Oni se terete da su ga 21. avgusta ove godine u večernjim časovima presreli, ugurali u automobil i odvezli u jedan stan u Beogradu, u kojem su ga tri dana mučili i zlostavljali, te su nameravali da od rođaka i prijatelja oštećenog traže otkup od 150.000 evra.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike