Pedofil sa nanogvicom se vadi na pijanstvo: Popio pola litra pa u parku pipkao devojčice

24.09.2021

07:20

0

Autor: Nikola A.

Nišlija S. N. (62), koji je uhapšen zbog sumnje da je na dečjem igralištu u Naserovoj ulici dodirivao po intimnim delovima tela dve devojčice stare sedam i osam godina, nakon što se našao iza rešetaka pravdao je svoj bezumni čin velikom količinom popijene rakije

Pedofil sa nanogvicom se vadi na pijanstvo: Popio pola litra pa u parku pipkao devojčice
Copyright Foto:Mup

Naime, kako saznaje „Blic“, osumnjičeni pedofil je tvrdio da je popio više od pola litre rakije pre nego što je 18. septembra izveo psa u šetnju, nakon čega je neprimereno dodirivao po telu dve devojčice koje su se igrale na igralištu u Naserovoj ulici.

Inače, po saznanjima „Blica“, S. N. se presudom suda - zbog nezakonitog posedovanja oružja i eksplozivnih naprava i izazivanja opšte opasnosti - nalazio na izdržavanju jedonogišnje kazne u kućnom zatvoru, pa su mu lisice na ruke stavljene, dok je na nozi imao nanogvicu za elektronsko praćenje kretanja. On je bio osuđen jer je pre nekoliko godina pretio bombom mladićima koji su mu, igrajući se loptom, polomili prozor. Revoltiran zbog tog njihovog poteza, prema nezvaničnim saznanjima, on je tada sa bombom u rukama, navodno, izašao na igralište i zapretio da će je baciti, nakon čega ga je policija uhapsila. Osuđen je na godinu dana kućnog zatvora, ali je imao dozvoljeno kraće vreme koje je mogao da provede u šetnji svakog dana, što je kontrolisano preko nanogvice, pa je tako i kritičnog dana bio van svoje kuće.

Na igralištu bila i petogodišnjakinja

Prema saznanjima „Blica“, osim dve devojčice starosti sedam i osam godina na igralištu je bila i treća devojčica koja ima oko pet godina. S. N. nju nije dodirivao, ali ga je dete videlo kako priča sa dve nešto starije devojčice.

Nakon što su one ispričale roditeljima šta se desilo, obaveštena je policija pa su uključeni i stručnjaci Centra za socijalni rad koji su pričali sa decom. Psiholog i pedagog Centra za socijalni rad su razgovarali sa devojčicama koje su ispričale šta se dogodilo.

Snimak kamera sa obližnje zgrade samo je potvrdio njihove priče, posle čega je S.N. uhapšen.

U zgradi u kojoj živi S. N. sa suprugom, stotinak metara od igrališta, komšije su šokirane njegovim hapšenjem.

- Za nas je bio dobar. Tu nam je bio i za loše i za dobro. Baš me iznenadilo kada je uhapšen, iskreno da ti kažem. Toliko mi je teško, em nemamo toliko muških u zgradi, a sad se još i ovo desilo. Za sve nam se uvek nalazio, za svaku sitnicu. Razumeo se i u struju i za sve oko kuće. Uvek kada sam ga pitala, pomogao mi je. Ne samo meni, nego i drugima u komšiluku. E, sad mi ništa ne znamo šta je on uradio - kaže jedna komšinica.

Drugi komšija kaže da je S. N. bio dugogodišnji predsednik skupštine stanara.

- Kao predsednik skupštine stanara je bio dobar, a drugo šta je radio, nemam pojma - kaže on.

Određen pritvor

S. N. je danas priveden prvo na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo koje je pokrenulo istragu i predložilo da mu se odredi pritvor. Nakon saslušanja, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu odredio je S. N pritvor do 30 dana.

- Određen je pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje u vezi sa krivičnim delom obljuba deteta i to zbog postojanja osobite okolnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao da utiče na dve maloletne oštećene koje još uvek nisu saslušane, kao i jer postoje okolnosti koje ukazuju na to da bi boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, imajući u vidu da je osuđivan za krivično delo iz grupe krivičnih dela protiv života i tela - rekao je za "Blic" portparol Osnovnog suda u Nišu Vladimir Rakonjac.

Sumnja se da ima još žrtava

Niška policija, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom, objavila je fotografiju S. N. uz poziv oštećenima da se jave ako ih ima još.

- Sumnja se da se on neprimereno ponašao prema dvema devojčicama. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu. Sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana. S obzirom na to da se sumnja da oštećenih ima više nego što je dosadašnjim radom utvrđeno, pozivamo njihove roditelje da se jave Policijskoj upravi u Nišu na telefone 018/192 i 018/503-425 - navodi se u saopštenju niške policije.

"Deca su ga tretirala kao oca, dedu...": Komšije u šoku nakon hapšenja Nišlije zbog polnog uznemiravanja maloletnica

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike