EKSKLUZIVNO SAZNAJEMO! Željko Rutović pušten iz zatvora!

23.09.2021

16:56 >> 19:57

0

Autor: Nikola A.

Bio je osuđen na dve godine i četiri meseca zatvora zbog prebijanja Predraga Rankovića Peconija

EKSKLUZIVNO SAZNAJEMO! Željko Rutović pušten iz zatvora!
Rutović se danas nije pojavio na suđenju za ranjavanje Rankovića - Copyright Antonio Ahel/ATAImages/Printscreen

Kako 24sedam ekskluzivno saznaje  kontroverzni biznismen Željko Rutović pušten je iz požarevačkog zatvora “Zabela”.

Podsetimo, Željko Rutović koji je u odsustvu osuđen na dve godine i četiri meseca zatvora zbog prebijanja Predraga Rankovića Peconija uhapšen je krajem juna i poslat u zatvor na služenje kazne.

Pročitajte još:

Rutović je nestao odmah nakon događaja u hotelu „Park“ kada je, kako je utvrdio sud, brutalno pretukao i pucao u noge Predragu Rankoviću Peconiju. Dve godine kasnije, u martu 2019, osuđen je na četiri godine i tri meseca, ali mu je Apelacioni sud smanjio kaznu gotovo napola.

Inače, Rutović je jedan od retkih preživelih aktera filma “Vidimo se u čitulji” koji se bavi fenomenom “žestokih momaka” iz kriminalne sredine u Srbiji početkom devedesetih.

U presudi se navodi da je 22. marta 2017. godine Rutović, uz pomoć telohranitelja koji je Rankovića onesposobio udarajući ga pištoljem u glavu, pucao u noge Rankoviću i teško ga telesno povredio.

Željko Rutović/Foto: Printscreen/Instagram

Nakon toga su sa još jednim NN licem nastavili da ga tuku čašama i flašama i drugim predmetima, od udaraca Ranković je pao na pod.

U obrazloženju odluke o kazni, Apelacioni sud je tada naveo da prvostepeni sud nije pravilno odmerio kazne, odnosno olakšavajućim okolnostima nije dao adekvatan značaj.

Pročitajte još:

Kada je u pitanju Rutović od olakšavajućih okolnosti Apelacioni sud je ukazao da on nije osuđivan, da se Ranković nije pridružio krivičnom gonjenju niti je postavio imovinsko-pravni zahtev, a posebno je imao u vidu njegovo zdravstveno stanje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike