Zločinac iz Goražda ostaje iza rešetaka: Edinu Vranju određen pritvor!

14.09.2021

18:58 >> 19:04

0

Autor: 24sedam

Osumnjičenom se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela ratni zločin protiv ratnog zarobljeništva u saizvršilaštvu

Zločinac iz Goražda ostaje iza rešetaka: Edinu Vranju određen pritvor!
Edin Vranj, Youtube printscreen/Face TV

Bivši visoki službenik Federalne uprave policije BiH Edin Vranj uhapšen je danas popodne prilikom prelaska granice između BiH i Srbije, na graničnom prelazu Uvac. Njemu je određen pritvor do 30 dana.

Kako se navodi na tamošnjim medijima, pre nego mu je oduzet telefon Vranj je uspeo da pošalje poruku novinaru portala istraga.ba.

Pročitajte još:

– Maločas sam uhapšen u Priboju na GP Uvac i sprovode me u Beograd zbog ratnog zločina – napisao je Vranj.

Potom je u kratkoj izjavi za portal kazao da je trenutno u policijskoj stanici u Priboju.

– Privatno sam krenuo u Srbiju, u Sandžak, u kada sam došao na GP Uvac – uhapšen sam. Očekujem da mi svakog trenutka oduzmu telefon. Pokušajte alarmirati ambasadu BiH – kazao je pre nego je prekinuo razgovor.

Viši sud u Beogradu: Opasnost od bekstva

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu-Odeljenje za ratne zločine je 14. septembra 2021. godine, nakon saslušanja osumnjičenog doneo rešenje kojim mu je odredio pritvor do 30 dana, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da postoji opasnost da bi okrivljeni, ukoliko bi se našao na slobodi, mogao pobeći.

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rešenja krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu.

Osumnjičenom se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela ratni zločin protiv ratnog zarobljeništva u saizvršilaštvu.

Glas Srpske je u martu 2014. objavio da je Državna agencija za istrage i zaštitu BiH (Sipa) podnela Tužilaštvu BiH izveštaj protiv tadašnjeg direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH Himze Selimovića, kao i Edina Vranja koji je godinama obavljao funkciju načelnika Sektora kriminalističke policije FUP-a i još 112 osoba osumnjičenih za ratne zločine u Goraždu.

Pročitajte još:

Izvori Glasa Srpske naveli su tada da je Vranj prijavljen zbog sumnje da je počinio ratne zločine u mestima Strmica i Međeđa. Tužilaštvo BiH nikada nije podiglo optužnicu. No, nakon toga se uključilo Tužilaštvo iz Srbije koje je izdalo nalog za hapšenje Edina Vranja.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Najčitanije Vesti