"Pink panter" zastrašio sve u sudnici: Gorana samo dve dame smele da pogledaju u oči

26.11.2020

20:45 >> 11:52

0

Srbin Goran M. (31) osuđen u Švajcarskoj na osam godina zatvora zbog pljačke dragulja. Visok je, mišićav, zastrašujuć. Kosa mu je zavezana u pletenicu i

"Pink panter" zastrašio sve u sudnici: Gorana samo dve dame smele da pogledaju u oči
Copyright Foto: Printscreen/Youtube

Srbin Goran M. (31), pripadnik ozloglašene bande “Pink panteri” koji se tereti za dve velike pljačke, juče je osuđen u Okružnom sud u Cirihu na osam godina zatvora. Lokalni mediji ga opisuju kao muškarca zastrašujućeg izgleda, a u toku ročišta većinu vremena je imao lisice na rukama, saznaje 24sedam.rs

Foto: Printscreen /Youtube

Goran je u sudnicu uveden sa lisicama, a ruke su mu bile slobodne samo dok je “imao reč”. Tereti se za dve pljačke. Prva se dogodila 20. februara 2016, kada je sa dvojicom saučesnika uleteo u zlataru “ Hari Hofman” u Cirihu. Druga se dogodila 24. novembra 2016. u Vupertalu u nemačkoj zlatari “Mekenstok i Šon”. U prvoj pljački ova trojka je odnela nakit vredan 3,4 miliona švajcarskih franaka i 20.000 franaka u gotovini. Iz druge pljačke izašli su bogatiji nakitom vrednim 156.000 evra.

Mediji: Kada uđe u sudnicu pozdravi dve mlade žene u publici. Kažiprstom crta srce na dlanu i “šalje” ga obema

Švajcarski mediji opisali su ga kao muškarca zastrašujućeg izgleda.

– Optuženi Goran M. je muškarac impozantne figure. Visok je, mišićav, zastrašujuć. Nosio je crni sako, sive farmerke i drečave “najk” patike sa prevelikim zelenim đonom. Kosa mu je bila zavezana u pletenicu. Kao i na fotografiji na osnovu koje se tragalo za njim imao je gustu bradu. Umesto njegovog drskog osmeha sada je bio poprilično ozbiljan – navodi portal Blick.ch.

Mediji prenose i da se svaki put na ročištima javljao damama iz publike.

– Kada uđe u sudnicu pozdravi dve mlade žene u publici. Kažiprstom crta srce na dlanu i “šalje” ga obema. Kako se saznaje, reč je o njegovoj sestri i prijateljici – navode mediji.

U optužnici se navodi da mnogi detalji ukazuju koliko je ta banda opasna. Svako zna svoju ulogu u pljačkama, znaju šta treba da rade – od bekstva do uništavanja dokaza. Zaštitni znak bande je da njihove akcije traju svega dva minuta.

Mediji tvrde da je Goran želeo sudu da “proda priču da je on samo ribica u rezevoaru s ajkulama”. Tvrdio je da je samo izvršavao naređenja.

Pročitajte još: Četiri godine od nestanka Barbare, majka očajna: “Sve je prazno bez tebe, čekamo te kod kuće”

– Kajem se zbog krivičnog dela i izvinjavam se žrtvama – rekao je kratko naglasivši da je saučesnike upoznao tek veče pre pljačke.

Međutim, sudija mu nije verovao ni reč. Kaznio ga je većom kaznom i od one koju je zahtevao tužilac. Umesto sedam, osudio je Gorana na osam godina zatvora.

Koristili lažni pištolj prilikom pljačke?

Javni tužilac iz Ciriha je rekao da mu je ova banda dobro poznata, jer je ovo već 30. slučaj koji je završi na njegovom stolu. On je demantovao navode odbrane da su u pljački koristili lažno oružje.

– I sama odbrana je rekla: “Ova banda ne koristi igračke”. I u ostalim napadima korišćen je isti pištolj napunjen čaurama. I prodavac je to video – kaže tužilac.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike