Udar na farmaceutsku mafiju: Ojadili državu za 150 miliona dinara

26.11.2020

15:14 >> 16:57

0

Dve osobe iz Niša uhapšena zbog malverzacija sa dijetetskim suplementima. U drugoj akciji, u Novom Sadu uhapšen prevarant koji je varao firme i na taj način

Udar na farmaceutsku mafiju: Ojadili državu za 150 miliona dinara
Copyright Pixabay/Mup

Tri osobe uhapšene su u dve odvojene akcije u Nišu i Novom Sadu zbog sumnje da su malverzacijama stekle višemilionsku dobit.

U Nišu su uhapšeni J. S. (61) i Z. S. (66), odgovorna lica firme koja se bavi farmaceutskim proizvodima, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, zloupotreba položaja odgovornog lica i nedozvoljena trgovina, navodi MUP.

Oni se terete da su, sa još jednom osobom za kojom se intenzivno traga, bez saglasnosti stečajnog upravnika, prodali dijetetske suplemente, sirovinu i ambalažu za proizvodnju lekova i na taj način oštetili firmu, a sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 149.658.123 dinara.

Pročitajte još:Posle hapšenja, pravac Bačvanska: Vlada Japanac prebačen u zatvor!

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu, Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije u Nišu.

U drugoj akciji, na teritoriji Novog Sada, uhapšen je N. S. (57) iz Despotovca, zbog sumnje da je izvršio krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti, dok će protiv žene (53) biti podneta krivična prijava za isto krivično delo.
Oni se sumnjiče da su, zajedno sa još jednim muškarcem za kojim policija intenzivno traga, kupovali i u roku plaćali manje količine različite vrste robe iz asortimana oštećenih privrednih društava, kako bi ih doveli u zabludu da su ozbiljni kupci, i na taj način ih naveli da im na odloženo plaćanje izdaju veće količine robe. Ta roba je, kako se sumnja, prodavana na “crnom tržištu” bez prateće računovodstvene i knjigovodstvene dokumentacije za gotov novac.
Sumnja se da su oni na taj način pribavili protivpravnu korist u iznosu od 7.677.580 dinara.

N.S. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu, Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije u Novom Sadu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike