Dečak iz Šida kojeg je udarila struja bio s drugovima na železničkoj stanici, hteo da napravi selfi!?

01.09.2021

07:04 >> 08:22

0

Zbog težine povreda dečak je hitno prevezen u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu

Dečak iz Šida kojeg je udarila struja bio s drugovima na železničkoj stanici, hteo da napravi selfi!?
sid zeleznica selfi strujni udar - Copyright Printscreen/Googlemap/Pixabay

Dečak (15) teško je povređen kada ga je u ponedeljak oko 20 sati udarila struja na železničkoj stanici u Šidu. On je sa opekotinama opasnim po život prevezen u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu.

Dečak je na stanici navodno bio s drugovima, piše “Kurir.”

Pročitajte još

– Prema onome što su oni ispričali, dečak je s dvojicom drugara bio na železničkoj stanici. U tom delu gde su bili su teretni vagoni. Dečak se iz čiste radoznalosti popeo na vagon. Možda je hteo i da napravi selfi fotografiju. U trenutku kada se popeo, udarila ga je struja jačine 25.000 volti, od koje je zadobio opasne povrede – rekao je izvor lista upoznat sa slučajem.

On je dodao da je dečak, zbog težine povreda, hitno prevezen u u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu.

– Čuo sam da je u stabilnom stanju. Svi se nadamo da će preživeti. Inače, ima dvojicu braće i sestru, ne znam da li je neko od njih bio sa njim – kaže komšija.

Skoro identičan slučaj dogodio se pre mesec dana u Paraćinu. Naime, dečak, takođe od 15 godina, popeo se na teretni vagon na železničkoj stanici. Kada se popeo gore, ušao je u strujno kolo kontaktne mreže. Nesrećni dečak ostao je da leži gore, te je u potpunosti bila isključena struja kako bi ga skinuli i odvezli u bolnicu.

Prošle godine u maju u Pančevu dečak od 12 godina nije imao sreće da preživi, već ga je struja ubila na mestu onog trenutka kada se popeo na vagon. Kako smo kasnije saznali, on je navodno hteo da napravi sliku za Instagram, ali ga je ubila struja jačine 25.000 volti. Svojevremeno su u “Infrastrukturi železnica Srbije” apelovali da se poštuju upozorenja i da se ne penje na vagone.

– Zbog penjanja na vagone, od posledica strujnog udara iz kontaktne mreže, godišnje na srpskim prugama nastradaju tri do četiri osobe, a najčešće je reč o mlađima. Struja je toliko jaka da nije potrebno da se dodirne žica kontaktne mreže, već je dovoljno samo da se uđe u strujni luk, koji može biti udaljen i po nekoliko metara od mreže – objasnili su tada iz “Železnica”.

U železničkoj stanici u Rumi u maju ove godine nastradao je mladić Bojan A. (20), koji se, iz zasad nepoznatog razloga, popeo na vagon na kom ga je udarila struja napona od oko 25.000 volti.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike