Krive ga za smrt 51 osobe, a pustili ga kući za Novu godinu!

04.01.2021

14:00 >> 14:50

0

Autor: E. H.

Direktor Gerontološkog centra u Nišu Milan Stevanović (47) pušten je iz pritvora 31. decembra, u kojem je bio osam i po meseci

Krive ga za smrt 51 osobe, a pustili ga kući za Novu godinu!
Copyright Printscreen Youtube/TVKopernikus

Direktor Gerontološkog centra u Nišu Milan Stevanović (47) pušten je iz pritvora 31. decembra, u kojem je bio osam i po meseci, od hapšenja sredinom aprila 2020.

Pritvor mu je ukinut odlukom Apelacionog suda u Nišu koji je preinačio rešenje niškog Višeg suda od 28. decembra, kojim je Stevanoviću bio produžen pritvor, precizirala je za Tanjug portparol suda Irena Gušić. Apelacioni sud je naložio u odluci da se Stevanović odmah pusti na slobodu.

Stevanović se sumnjiči za nepreduzimanje mera za sprečavanje širenja zaraze Covid-19 u tom centru usled čega je u aprilu preminula 51 osoba.

Pročitajte još

Inače, nakon što mu je vraćena optužnica podignuta u oktobru protiv Stevanovića, Više javno tužilaštvo u Nišu sprovelo je dopunu istrage u ovom slučaju.

Stevanović se sumnjiči za krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi, u vezi s krivičnim delom prenošenje zarazne bolesti, a zbog nepreduzimanja mera za sprečavanje širenja zaraze kovid-19 u Gerontološkom centru Niš. Zbog toga je u centru bilo zaraženo 135 korisnika usluga i četvoro zaposlenih. Preminula je 51 osoba.

Za krivično delo za koje se tereti zaprećena je kazna od najmanje dve do 12 godina zatvora. Na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja, Stevanović je negirao krivicu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike