Još dve devojke dale iskaz u slučaju Mike Aleksića, nisu se pridružile krivičnom gonjenju

29.01.2021

08:40 >> 08:45

0

Danas će kao svedoci biti ispitane još dve devojke

Još dve devojke dale iskaz u slučaju Mike Aleksića, nisu se pridružile krivičnom gonjenju
Copyright Printscreen/Youtube, Agape - Aleksandar Gajšek

Istraga protiv Miroslava Mike Aleksića, kojeg je nekoliko sadašnjih i bivših učenica njegove škole glume “Stvar srca” prijavilo za silovanja i seksualna uznemiravanja, nastavljena je juče u Višem tužilaštvu u Beogradu saslušenjem dve devojke koje imaju status i svedoka i oštećenih.

Kako nezvanično saznaju Novosti, nijedna od njih dve nije se pridružila krivičnom gonjenju Aleksića.

One su u tužilaštvu pričale o tome kako se Aleksić ponašao na časovima dok su pohađale njegovu školu glume. Govorile su o verbalnim vulgarnostima i uvredama. Jedna od njih je čak i rekla da smatra da to što se dešavalo nije bilo te težine i baš toliko značajno da bi ga krivično gonila.

U pritvoru već 13 dana

Aleksić se već 13 dana nalazi u pritvoru beogradskog Centralnog zatvora. On negira optužbe i aktivno učestvuje u spremanju svoje odbrane. Kako se saznaje, ima zdravstvenih problema sa povišenim šećerom i srcem, jer mu je prethodnih godina ugrađeno nekoliko bajpaseva i stentova.

One su, inače, četvrta i peta devojka koje su do sada dale izjave u ovom slučaju i ne žele da se u javnosti otkriva njihov identitet. Njihovi iskazi biće predmet ocene tužilaštva prilikom odlučivanja o podizanju optužnice.

Kako se saznaje, danas će kao svedoci biti ispitane još dve devojke, a očekuje se da uskoro u tužilaštvu iskaze daju glumac Ivan Zarić, koji je držao časove kod Aleksića u školi i supruga osumnjičenog Biljana Mašić, profesor na Fakultetu dramskih umetnosti.

Kako se saznaje, i Zarić i Mašićeva i dalje su u potpunom šoku nakon Aleksićevog hapšenja i optužbi koje su iznete u medijima.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike