Razbojnici se uzalud "trudili": Oteti novac iz pljačke na Čukarici ne mogu da troše

28.12.2020

21:27 >> 22:14

0

Autor: M. I.

Novac se nalazio u sigurnosnom koferu koji kad se naglo otvori isprska novac

Razbojnici se uzalud "trudili": Oteti novac iz pljačke na Čukarici ne mogu da troše
pljačka - Copyright Profimedia

U pljački na čukarici, u kojoj je ukupno odneto tri i po miliona dinara, učestvovalo je tri napadača. Međutim, razbojnici su se uzalud “trudili” jer su otete novčanice neupotrebljive jer su prilikom razbojništva isprskane bojom.

Novac se nalazio u sigurnosnom koferu koji kad se naglo otvori isprska novac. Razbojnicima je dakle ovo jalova pljačka jer oteti novac ne mogu da koriste.

Zbog čestih napada na radnike obezbeđenja novac se sve češće nalazi u koferima koji onemogućavaju pljačkaše da posle razbojništva plen troše. Posle otimanja novca aktivira se alarm i elektrosignalima u unutrašnjost kofera ili torbe pušta se boja koja farba novčanice, piše Informer.

Pročitajte još:

Upravo zbog toga pljačkaši ne mogu da troše oteti novac, jer su novčanice obojene, a na njima se vidi samo serijski broj.

Razbojnici su pobegli jednim vozilom starim obrenovačkim putem nakon čega su najverovatnije promenili vozilo za bekstvo.

Na Čukarici, podsećamo, večeras se ispred jednog marketa odigrala prava drama kad su napadači presreli vozilo sa novcem, a zatim udarili radnika obezbeđenja drškom pištolja i oteli pazar.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike