Teška noć u Valjevu: Izgorele dve fabrike, vatrogasci i danas dežuraju (VIDEO)

11.02.2021

08:10 >> 10:40

0

Nema zvaničnih podataka o uzroku požara

Teška noć u Valjevu: Izgorele dve fabrike, vatrogasci i danas dežuraju (VIDEO)
Copyright Foto: Fejsbuk

Bez povređenih, ali sa stopostotnom štetom u četiri proizvodne hale dva preduzeća – bilans je velikog požara koji je sinoć oko 21.30 časova izbio u Industrijskoj zoni “Stefil” u Valjevu. Gašenje vatrene stihije, koja je golim okom praktično bila vidljiva iz svih delova grada, traje i dalje. Žrtava, srećom, nema.

Požar je izbio oko 22.30, najpre u fabrici nameštaja “Samedi”, a zatim se proširio i na susednu fabriku “Roler”, piše RTS.

Nema zvaničnih podataka o uzroku požara.

Vatrogasne ekipe su bile na terenu do dva sata noćas, požar je lokalizovan oko ponoći.

U gašenju požara učestvovale su praktično sve raspoložile snage Vatrogasno-spasilačke jedinice Valjevo sa osam vozila, a u pomoć su im priskočili i vatrogasci vojne fabrike “Krušik”, kao i vozila komunalnih preduzeća “Vidrak” i “Vodovod” prenosi “Blic.”

Gašenje vatre će potrajati još nekoliko časova jer se u halama “Samedija” nalazi velika količina gorive materije, poput drveta, daski, lakova i kreda, koje se koriste za proizvodnju nameštaja.

Pročitajte još

U dve fabrike koje su izgorele radilo je više od 100 ljudi. U trenutku požara, fabrine nisu radile, tako da nije bilo povređenih radnika.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike