Objavljen snimak iz sudnice tokom ročišta Darku Elezu: "Odredite mi pritvor" (VIDEO)

05.03.2021

16:54 >> 17:09

0

Elez se zvanično sumnjiči za likvidaciju Siniše Miličevića Tigra, dva pokušaja ubistva u Bijeljini i tri krivična dela iznude

Objavljen snimak iz sudnice tokom ročišta Darku Elezu: "Odredite mi pritvor" (VIDEO)
Copyright Foto: Printskrin/Jutjub/Avaz.ba

U Sudu BiH održano je ročište po predlogu Tužilaštva BiH da se izručenom Darku Elezu, odredi jednomesečni pritvor.

Tužilac Dubravko Čampara zatražio je jednomesečni pritvor zbog opasnosti od bekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi Elez mogao ometati istragu, opasnosti da će ponoviti krivično delo, kao i zbog bojazni od uznemirenja javnost

Elez se zvanično sumnjiči za likvidaciju Siniše Miličevića Tigra, dva pokušaja ubistva u Bijeljini i tri krivična dela iznude.

Čampara je ukazao da je Elez organizirao kriminalne grupe u Srbiji i BiH, te da je grupa lako prelazila granicu preko Drine. Preko 35 svedoka kažu da im je ugrožen život, te je zbog toga uticaj na svedoke zagarantovan.

Advokat Senad Kreho koji zastupa Eleza usprotivio se predlogu Tužilaštva, te tražio da se pritvor zameni merama zabrane, koje bi podrazumijevale ograničenje kretanja, oduzimanje dokumenata i obavezu javljanja nadležnoj policijskoj stanici.

Pročitajte još:

Darko Elez je rekao da je saglasan da mu se odredi pritvor.

– Odredite mi pritvor, nije problem, ali i da se radi u skladi sa zakonom, jer ako se ne bude tako radilo ja ne želim u tome da učestvujem – kazao je Elez koji je rekao da ne poznaje ubijenog niti oštećene u Bijeljini kao ni većinu osoba iz njegove grupe.

 

 

Sud je doneo konačnu odluku da mu se odredi pritvor koji najduže može trajati do 30 dana.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike