Miloš Tomić "propevao" na saslušanju: Priznao malverzacije i otkrio imena pripadnika "carinske mafije"?

17.03.2021

12:24 >> 14:27

0

Tomić je pomenuo i Aleksandra Nešovića Baju, bliskog saradnika Dejana Stojanovića Keke, navodi izvor

Miloš Tomić "propevao" na saslušanju: Priznao malverzacije i otkrio imena pripadnika "carinske mafije"?
Copyright Foto:24sedam/Goran Sivački

Doskorašnji direktor Carine Miloš Tomić, koji je juče priveden na saslušanje u prostorije SBPOK-a, navodno je, „priteran uza zid“, priznao brojne malverzacije i otkrio imena povezanih s tim sumnjivim poslovima što bi moglo značajno da pomogne u istrazi!

Tomić je rano ujutru doveden u SBPOK, a nakon gotovo celodnevnog davanja iskaza pušten je.

– Tomić je “propevao” u SBPOK. Kada su ga policajci suočili sa mnogobrojnim dokazima koje je istraga mesecima prikupljala, Tomić je odlučio da sve prizna – ističe izvor za Srpski telegraf i dodaje da kada je Tomić bio sateran uza zid, da je krenuo da iznosi optužbe na račun predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze, Željka Popovića upravnika Carinarnice Beograd i Nemanja Manjka koji je danas takođe priveden na razgovor u SBPOK.

Direktor Uprave carina Srbije Miloš Tomić/Foto: Carina.rs

– Tomić je pomenuo i Aleksandra Nešovića Baju, bliskog saradnika Dejana Stojanovića Keke. Kada je video da nema kud, suočen sa dokazima, Tomić se pravdao da on ni sa čim nije bio upoznat, da se sve radilo na nivou na kom on nije ni mogao da bude upoznat – kaže sagovornik i dodaje da će njegovo svedočenje biti od neprocenjive važnosti za dalji tok istrage oko „carinske mafije“.

Pročitajte još:

Navodno postoji spisak od 15 ljudi koji su bili deo carinske mafije.

Sumnja se da iza brojnih pronevera u našoj zemlji stoji rukvodstvo Carine, a sve u sprezi sa ljudima iz kriminalnog miljea, ali čak i s pojedinim državnim funkcionerima.

Prema rečima izvora, u Srbiju je ulazila ogromna količina robe, koju niko nije smeo da kontroliše, a sve uz „amin“ Miloša Tomića. Na listi Tomićevih saradnika navodno se nalaze Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i aktuelni predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza.  Sumnja se da je tako oštećen budžet Republike Srbije za milionske iznose.

Sumnja se da „carinska mafija“ stoji oko šverca nafte, cigareta, automobila, nakita…

Istraga je u toku.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike