Ukinut pritvor nekadašnjem zameniku gradonačelnika Niša

01.04.2021

11:53

0

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu pokrenulo je istragu protiv Ljubivoja Slavkovića i I.S.

Ukinut pritvor nekadašnjem zameniku gradonačelnika Niša
Copyright Profimedia

Viši sud u Nišu ukinuo je pritvor nekadašnjem zameniku gradonačelnika Ljubivoju Slavkoviću (69) i I.S, osumnjičenim za zloupotrebe kojima je oštećeno privredno društvo “Blok signal” iz Niša.

Pritvor im je rešenjem Posebnog odeljenja za subijanje korupcije Višeg suda u Nišu suda zamenjen merom zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim licima, precizirala je za Tanjug portparolka suda Irena Gušić.

Slavković i I.S. bili su uhapšeni pre nedelju dana, a juče su pušteni da se brane sa slobode, uz navedenu meru.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu pokrenulo je istragu protiv Slavkovića i I.S. zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Sumnja se da su oni u martu 2019. godine prekoračenjem ovlašćenja bez prethodne odluke skupštine društva i bez znanja i odobrenja vlasnika zaključili ugovore o poklonu putničkih motornih vozila u ime PD “Blok signal”.

Sumnja se da je Lj. S. poklonio automobil marke „škoda” I. S. čime mu je pribavio protivpravnu imovinsku korist od 1,6 miliona dinara, dok je I. S. poklonio „mazdu” Lj. S. i tako mu pribavio protivpravnu imovinsku korist od miliona dinara, saopštio je MUP nakon njihovog hapšenja.

Šteta naneta niškoj firmi „Blok signal” procenjuje se na 2,6 miliona dinara dinara.

Pročitajte još

Po nalogu tužioca policijski službenici su privremeno oduzeli vozila za koje se sumnja da potiču iz krivičnog dela.

Lokalni mediji su preneli da je Slavković godinama unazad u Nišu obavljao rukovodeće funkcije u preduzećima i da je i politički aktivan.

Pored ostalog zamenik gradonačelnika Niša postao je 2012. godine, a 2014. direktor firme “Blok signal DOO”, koja je ubrzo otišla u stečaj. Isključen je iz SNS 2014. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike