Vođa "Alkatraza" priznao krivicu: Pištolj brušenog serijskog broja i meci pronađeni u stanu su njegovi!

05.04.2021

10:54 >> 13:39

0

Autor: J.B.O.

Damjan Šobić ostaje iza rešetaka

Vođa "Alkatraza" priznao krivicu: Pištolj brušenog serijskog broja i meci pronađeni u stanu su njegovi!
Copyright Facebook

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu danas je sklopilo sporazum o priznanju krivičnog dela sa Damjanom Šobićem, vođom Partizanove navijačke grupe “Alkatraz”, koji je priznao da je držao pištolj koji je kod njega pronađen prilikom pretresa 25. februara u zamenu za godinu dana i pet meseci zatvora, kao i novčanu kaznu od 400.000 dinara.

– Nakon više od mesec dana od kada je uhapšen, okrivljeni je odlučio da prizna radnje izvršenja krivično dela, odnosno priznao je da su pronađeni pištolj i municija u njegovom vlasništvu, te je inicirao zaključenje sporazuma sa tužilaštvom, a koji predlog su podneli branioci okrivljenog – saopštilo je Prvo osnovno tužilaštvo, prenosi Kurir.

Posle razgovora sa tužilaštvom, kako su pojasnili, postignut je sporazum o trajanju kazne zatvora i visini novčane kazne koju bi sud izrekao pa je on danas i potpisan.

Šobić je, podsetimo, uhapšen i zadržavanje mu je određeno po nalogu zamenika Prvog osnovnog javnog tužioca u Beogradu zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih naprava, pošto je tokom pretresa stana u kom boravi pronađen pištolj “steyer m9”, brušenog serijskog broja i 13 metaka. Pištolj je, kako je potvrdilo tužilaštvo bio skriven u komodi koja ima duplo dno.

– Okrivljenji je prilikom prvog saslušanja izjavio da nije sposoban da iznese svoju odbranu jer se ne oseća dobro, nakon čega je na predlog tužilaštva Prvi osnovni sud u Beogradu okrivljenom najpre odredio pritvor do 30 dana, a potom mu je pritvor po isteku, produžen za još 30 dana. U dokaznom postupku, tužilaštvo je naredilo pregled i balističko veštačenje predmeta koji su pronađeni, kojim je utvrđeno da je pištolj funkcionalno ispravan i da meci predstavljaj municiju za vatreno oružje – obajasnilo je tužilaštvo kako je tekao postupak protiv Damjana Šobića.

Pročitajte još:

Sporazum je prosleđen Prvom osnovnom sudu u Beogradu na preispitivanje i prihvatanje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike