Sve vreme su psovali na albanskom, dok su nas udarali: Ispovest srpskih mladića nakon napada u Mitrovici (VIDEO)

10.04.2021

15:01 >> 15:26

0

Povređeni mladići opisali su događaj koji se odigrao oko 11 časova u Severnoj Mitrovici

Sve vreme su psovali na albanskom, dok su nas udarali: Ispovest srpskih mladića nakon napada u Mitrovici (VIDEO)
Copyright Kosovo onlajn, Youtube printscreen

Dvojica mladića potvrdila su za Kosovo onlajn da su napadnuta iz čista mira dok su sedela u bašti kafića u Severnoj Mitrovici.

Jedan od povređenih mladića opisao je događaj koji se odigrao oko 11 časova u Severnoj Mitrovici.

-Danas dok smo sedeli ispred kafea ‘Soprano’ prišla su tri nepoznata lica i udarala su nas flašama u glavu. To su verovatno Albanci, jer su nas psovali na njihovom jeziku, dok su nas udarali, izjavio je Radomir Simović.

Radomir Simović/Kosovo onlajn, Youtube printscreen

Drugi mladić zadobio je vidne povrede po licu, ali je i on otpušten na kućno lečenje nakon ukazane medicinske pomoći.

-Ovo vidim kao napad na moju porodicu, ne na mene lično. Svi znaju šta se poslednjih godina dešavalo. Ovo je proganjanje, bukvalno nemamo više gde na kafu da sednemo, rekao je Miloš Rošić.

Miloš Rosić/Kosovo onlajn, Youtube printscreen

Opšti hirurg, doktor Marko Nikolić u KBC Kosovska Mitrovica izjavio je da su mladići u stabilnom stanju i da su otpušteni na kućno lečenje.

-Negde oko 11.30 časova u prepodnevnim časovima dovezena su dva momka civilnim vozilom do bolnice. Jedan od njih sa zadobijenim ranama u predelu iznad desnog očnog kapka. Radi se o posekotini verovatno nanetoj nekim staklenim predmetom. Sanirali smo tu ranu na prijemnom i taj momak je poslat kući na negu i lečenje. Drugi momak ima blagi hematom u čeonom predelu glave. Saniran je i poslat na kučno lečenje. Oba momka su u stabilnom stanju. Povrede su verovatno nanate nekim tupim predmetom, konstatovao je doktor Nikolić.

Kako je za Kosovo onlajn potvrdio portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović do napada je došlo u bašti kafića “Soprano”, koji se nalazi na glavnom gradskom šetalištu.

-Danas u 11.13 sati u ulici Kralja Petra u Severnoj Mitrovici u bašti kafića ‘Soprano’, mladićima S.R. i M.R. srpske nacionalnosti, prišle su dve nepoznate osobe, koje su im se obratile psovkama na albanskom jeziku i udarali staklenim flašama po glavi, rekao je Radović.

Kako je dodao, za sada policiji nepoznati napadači pobegli u pravcu glavnog mosta ka južnom delu grada.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike