Sedam policajaca svedočilo na suđenju Nemanji Stamenkoviću: Uplašen plakao u automobilu

14.04.2021

18:29

0

Delovao je uplašeno, ali je u svesnom stanju. Tipično za ovakve situacije - opisao je policajac Branimir J.

Sedam policajaca svedočilo na suđenju Nemanji Stamenkoviću: Uplašen plakao u automobilu
Copyright Nemanja S. Foto: printscreen/Facebook/RTS

Sedmorica saobraćajnih policajaca koji su u sredu saslušani pred Osnovnim sudom u Nišu u krivičnom postupku protiv Beograđanina Nemanje Stamenkovića (19), optuženog za izazvanje saobraćajne nesreće u kojoj su 4. januara nastradali pešaci Andrej Prenkljušaj (12) i Dejan Ilić (48), posvedočili su da je nakon nesreće optuženi bio uplašen, da se držao za glavu i plakao.

Njihovo svedočenje nije podržalo stav odbrane Stamenkovića, koja je i insistirala na njihovom saslušanju, s obzirom na to da su tvrdili da se okrivljeni ponašao kao bilo koji drugi vozač nakon saobraćajne nesreće u kojoj je neko stradao.

Zastupnici oštećenih traže novo saobraćajno veštačenje, dok branilac okrivljenog zahteva veštačenje na osnovu zrelosti.

– Kada sam stigao, lekari su već pružali pomoć povređenom, koji je bio na kolovozu. Čoveka koji je bio sa njim na trotoaru pitao sam ko je vozač, a on mi je prstom pokazao na njega. Stajao je sam na petnaestak metara od auta. Zatražio sam mu dokumenta, on mi ih je dao. Zamolio sam ga da krene sa mnom u vozilo. Delovao je uplašeno, ali je u svesnom stanju. Tipično za ovakve situacije – opisao je policajac Branimir J, pišu “Novosti”.

Njegove kolege rekle su da je Stamenković plakao u autu, da je bio uplašen, kao i da najverovatnije nije bio svestan epiloga čitave nesreće.

Pročitajte još:

Sudski veštak saobraćajne struke Dejan Bogićević više od dva sata je odgovarao na pitanja, ali njegovim nalazom nisu zadovoljni ni odbrana ni punomoćnici oštećenog. Milan Vujanić, koga je kao stručnog saradnika angažovala odbrana, predočio je navode iz saobraćajne literature, kojom je potkrepio tvrdnje da brzina od 131 kilometar na čas, kojom se, kako veštak tvrdi, optuženi svojim “audijem” kretao u trenutku nesreće, nije dobro proračunata.

Psihijatrijsko i neurološko veštačenje

Veliku polemiku izazvao je predlog Nemanjinog branioca advokata Saše Kneževića da se njegov klijent podvrgne psihijatrijskom i neurološkom veštačenju. Sudija Gordana Petrović je na kraju ipak odlučila da se komisiji veštaka poveri neurološko, psihijatrijsko i veštačenje duševne zrelosti optuženog.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike