Umro svedok saradnik u postupku protiv Darka Šarića za pranje para

15.04.2021

11:41 >> 13:08

0

Autor: Lj.K.

Jerković je pre više godina otišao na Floridu, na lečenje

Umro svedok saradnik u postupku protiv Darka Šarića za pranje para
Copyright Printscreen/Tanjug

Zaštićeni svedok u sudskom procesu protiv grupe Darka Šarića za pranje para, kontroverzni biznismen Mile Jerković iz Karađorđeva kod Bačke Topole, preminuo je u SAD, gde se nalazio na lečenju.

Kako navodi novosadski „Dnevnik“, Jerković je pre više godina otišao na Floridu, na lečenje, a u Srbiju nije mogao da dođe jer zbog zdravstvenih problema, kako je ranije objašnjavano, nije mogao da leti avionom.
Osim u slučaju Šarića, Mile Jerković je bio ključni svedok tužilaštva i u procesu protiv nekadašnjeg šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova Branka Lazarevića i ostalih optuženih za odavanje poverljivih policijskih informacija kriminalnoj grupi Darka Šarića.
pročitajte još:

Mile Jerković je važio za kontroverznog vojvođanskog biznismena. Zvali su ga kraljem drumova i oranica. U drugoj polovini devedesetih uhvaćen je u švercu cigareta na graničnom prelazu Batrovci. Prvostepenom presudom bio je osuđen na sedam godina zatvora. Ipak, u julu 2009. pravosnažno je osuđen na tri godine zatvora.Novcem koji je ostvario švercom cigareta kupio je niz preduzeća po Vojvodini. Kada su te firme zapale u finansijske probleme, prodao ih je Šarićevim saradnicima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: NovaS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike