Skole ubijen, čekajući da mu stigne blindirano vozilo: Neko je znao da mu se sprema sačekuša i zato namerno zadržavao isporuku

04.05.2021

06:15 >> 07:43

0

Autor: Lj. Keković

Skole je znao da mu vreme nezaustavljivo curi, a njegovi protivnici znali su da bez blinde nema šanse da preživi

Skole ubijen, čekajući da mu stigne blindirano vozilo: Neko je znao da mu se sprema sačekuša i zato namerno zadržavao isporuku
zoran uskokovics skole - Copyright Printscreen/Youtube/Rudar7

Ovih dana u javnosti je aktualizovana priča o blindiranim vozilima, kroz slučaj Gorana Papića i Nebojše Stefanovića, i nedoumice ko je naložio da se bliskom saradniku Velje Nevolje vrati blindirani automobil, a da je vođa miljakovačkog klana Zoran Uskoković Skole dočekao da mu stigne takvo vozilo, možda bi 27. aprila 2000. godine izbegao smrtonosni hitac “zemunskog klana”.

Prema pouzdanim podacima, mesec dana pre nego će biti likvidiran, Skole je naručio i u celosti platio blindirano vozilo, jer je znao da mu je posle Arkanovog ubistva glava u torbi i da ga telohranitelji ne mogu sačuvati. Da li je postojala šira zavera da se Skole ukloni sa beogradskog asfalta, očigledno jeste, jer, i pored uredne dokumentacije za uvoz vozila, neko iz bezbedonosnih krugova zadržavao je vozilo na carini.

Prema navodima izvora 24sedam, koji je u to vreme radio na krvnim deliktima beogradske policije, bila je to igra živaca, Skole je znao da mu vreme nezaustavljivo curi, a njegovi protivnici znali su da bez blinde nema šanse da preživi.

Pročitajte još:

– Posle Arkanovog ubistva januara 2000. godine u Interkontinentalu, podzemlje je uzelo da reši slučaj, a sumnja je pala na Skoleta. Jedno vreme se sklonio iz zemlje, a kad se vratio, oglasio se da sa ovim ubistvom nema ništa.

Arkan pred ubistvo u Interkontinentalu Youtube/Printscreen

Ali se i obezbedio telohraniteljima, koji su inače bili zaposleni u policiji. Znajući da “živo meso” nije garancija, naručio je i uanpred platio blindirano vozilo, nadajući se da će, kako je i dogovorio, stići u najkraćem mogućem roku. Međutim, stigla je doajva da se vozilo što duže zadrži na carini, i pored uredne dokumentacije za uvoz. Skole je svaki dan zvao, pritiskao, i dobijao povratne informacije da je u pitanju nesporazum, da bude strpljiv – otkriva naš izvor do sad nepoznate detalje oko Uskokovićeve likvidacije.

Da je reč o zaveri, skovano između kriminalaca i dela bezbednosnih struktura, kaže, govori i podatak da kad su “zemunci” automobilima krenuli u poteru za Skoletom po Vidikovcu, njegovi telohranitelji-policajci su se izmakli.

Ostavljen je na vetrometini gde nije uspeo da pobegne, uprkos munjevitoj bežaniji u svom vozilu.

Jedan od pripadnika “zemunskog klana” Sretko Kalinić, osuđen je na maksimalnu kaznu od 40 godina za atentat na premijera i organizovani kriminal, prema sopstvenom priznanju, u toj jurnjavi trebalo mu je minut i po da smakne Skoleta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike