Preticanje preko pune linije odnelo dva života? Išao je veliko brzinom, potom se čuo prasak

11.05.2021

13:48

0

Autor: A.S.

Poznati prvi detalji istrage o saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu između Čačka i Užica

Preticanje preko pune linije odnelo dva života? Išao je veliko brzinom, potom se čuo prasak
Copyright RINA

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u utorak oko 12.30 časova, u mestu Prijanovići, na magistralnom putu između Čačka i Užica, poginule su dve osobe.

Prema prvim saznanjima iz istrage, došlo je do čeonog sudara dva vozila, a na licu mesta povredama su podlegla oba vozača. Povređenih nije bilo. Identitet jednog poginulog je utvrđen u utorak popodne, i radi se o M. G. iz Lučana, dok policija i dalje utvrđuje identitet drugog vozača, koji je najverovatnije iz Cetinja.

Kako su Novosti saznale u tužilaštvu u Požegi, u sudaru su učestvovala dva putnička vozila, i to „volvo V50“ karavan cetinjskih registarskih oznaka i „folksvagen turan“, koji je imao registraciju opštine Lučani. Za sada postoje samo pretpostavke kako je došlo do nezgode, a kada je policija stigla na lice mesta oba automobila su bila okrenuta prema Požegi.

RINA

Takođe, oba vozača su podlegli zadobijenim povredama na mestu nesreće, tako da su lekari Hitne pomoći, nažalost, mogli samo da konstatuju smrt. Neće biti naložene obdukcije tela nastradalih.

Prema nezvaničnim saznanjima, do udesa je došlo kada je vozač „volva“, koji se kretao iz pravca Čačka ka Požegi, preticao vozila ispred sebe, verovatno preko pune linije neprilagođenom brzinom. U tom trenutku iz suprotnog pravca u susret mu je dolazio „turan“, za čijim volanom je bio M. G., koji je išao ka Čačku. Tada je došlo do čeonog sudara, pa su prednji delovi oba automobila potpuno uništeni.

RINA

Pročitajte još:

-Video sam da je „volvo“ preticao kolonu vozila, i to preko pune linije. Išao je velikom brzinom. Potom se čuo veliki prasak, udario je u „turana“. Bilo je jezivo videti prizor smrskanih tela i vozila – rekao je jedan od svedoka ove saobraćajke.

Uviđaju je prisustvovao tužilac iz Požege, kao i saobraćajna policija, koja je regulisala saobraćaj, koji je bio u prekidu ili otežan nekoliko sati. Dalja istraga utvrdiće šta je tačan uzrok ove tragične saobraćajke.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike