Suđenje raščinjenom popu iz Kaluđerice: Nisam obljubio maloletnicu, nije bila trudna, plaćena je da mi namesti!

13.05.2021

10:19 >> 12:44

0

Autor: LJ. K.

Bivši sveštenik SPC, koji je službovao u Crkvi Svetih Joakima i Ane, tereti se da je obljubio, a potom i tri godine progonio maloletnu devojčicu

Suđenje raščinjenom popu iz Kaluđerice: Nisam obljubio maloletnicu, nije bila trudna, plaćena je da mi namesti!
Copyright 24sedam

Viši sud u Beogradu zatvorio je za javnost suđenje raščinjenom svešteniku Zoranu Maksimoviću (59), iz Kaluđerice, koji se tereti da je 2019. obljubio maloletnicu koja je ostala u drugom stanju, ali je optuženi nakon suđenja iskoristio zainteresovanost medija za njegov slučaj, braneći se da mu je sve namešteno.

24sedam

Kako je rekao, devojka koja ga je prijavila “plaćena je da laže”.

– Sve je laž, sve je izmislila! Svi hoće da me ubiju, a nju je neko instruisao da mi ovo uradi. Ona je za to plaćena. Sve je izmislila, i da je ostala trudna, i da je abortirala. I nisam ja nju proganjao, ona je mene proganjala – rekao je novinarima Maksimović, kome preit kazna do 15 godina robije.

Bivši sveštenik SPC, koji je službovao u Crkvi Svetih Joakima i Ane, tereti se da je obljubio, a potom i tri godine progonio maloletnu devojčicu iz Kaluđerice.

Tereti se da je svoju žrtvu, tada petnaestogodišnjakinju, primetio kada je 2017. godine počela da dolazi kod njega da se ispoveda.

pročitajte još:
pročitajte još:

Tada je pokušao i da joj se približi.

Tokom vršenja službe i obilaska parohije 2019. godine, bludni sveštenik je došao do kuće u kojoj devojčica živi.

Nažalost, u tom trenutku maloletnica je bila sama u domu i sveštenik je, navodno, iskoristio situaciju i inicirao seksualni odnos s maloletnicom, koju je tada deflorisao.

Maloletnica i on su nastavili vezu, a ona je posle nekoliko meseci ostala u drugom stanju.

Nakon što je prekinula trudnoću, sveštenik je nastavio da je proganja i uznemirava. U martu 2020. njegova opesija je dostigla tolike razmere da je i fizički nasrnuo na nju i povredio je.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike