Srbin osuđen na devet godina za silovanje Bošnjakinje

13.05.2021

12:24 >> 12:25

0

Autor: A.S.

Krstović je osuđen zbog krivičnog dela ratni zločin protiv civilnog stanovništva i obavezan je da plati troškove krivičnog postupka o čijoj visini će b

Srbin osuđen na devet godina za silovanje Bošnjakinje
Copyright Foto:24sedam/Katarina Mihajlović

Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu osudilo je danas na devet godina zatvora Dalibora Krstovića zbog optužbi da je u avgustu 1992. godine u selu Kalinovik u prostorijama Osnovne škole “Milan Radojević” silovao jednu jednu ženu, bošnjačke nacionalnosti.

Krstović je osuđen zbog krivičnog dela ratni zločin protiv civilnog stanovništva i obavezan je da plati troškove krivičnog postupka o čijoj visini će biti naknadno odlučeno, saopštio je sud.

Oštećena žena, pod pseudonimom „B-1“ , je radi ostvarivanja imovinskopravnog zahteva upućena na parnicu.

Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i odbrana mogu da se žale Apelacionom sudu u Beogradu.

Krstović se optužnicom tereti da je neutvrđenog dana u avgustu 1992. u večernjim satima, zajedno sa još jednim NN pripadnikom Vojske Republike Srpske (VRS), došao do Osnovne škole „Miladin Radojević“ u Kalinoviku, gde su se nalazili nezakonito zarobljeni civili bošnjačke nacionalnosti, uglavnom žene i deca i manji broj muškaraca.

Pročitajte još:

Pod pretjnom da će silovati i njeno maloletno dete, ženu je najpre silovao Krstović pa onda i drugi muškarac, tvrdi tužilaštvo.

Krstović je tokom suđenja negirao optužbe za koje ga tereti Tužilaštvo za ratne zločine, navodeći da je u tu školu išao samo jedanput zbog informacija o razmeni, jer nije znao gde su mu otac i stric.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike