24sedam saznaje: KV veće Višeg suda vratilo na ispravku optužnicu protiv Mike Aleksića po 17 tačaka!

18.05.2021

06:19 >> 07:33

0

Autor: L.j. K.

Aleksića su za silovanje i nedozvoljene polne radnje prijavile glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić

24sedam saznaje: KV veće Višeg suda vratilo na ispravku optužnicu protiv Mike Aleksića po 17 tačaka!
Copyright Printscreen/Youtube, RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu vratilo je Višem tužilaštvu optužnicu protiv Miroslava Mike Aleksića na ispravku po 17 tačaka.

To znači da je veće imalo primedbe koje tužilac sada mora da otkloni, da bi okrivljeni mogao da odgovori na optužnicu, saznaje 24sedam.

Antonio Ahel/ATAImages

Advokat oštećenih Jugoslav Tintor izjavio je da nije ništa neuobičajeno ukoliko sud vrati tužiocu optužnicu da je ispravi ili dopuni, da je to nešto što se redovno događa u postupku preispitivanja optužnice i da ne vidi u tome ništa sporno.

Sumnja se da je Aleksić izvršio ukupno devet krivičnih dela.

Više javno tužilaštvo podiglo je krajem aprila optužnicu protiv Aleksića, kome je stavljeno na teret izvršenje dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam oštećenih.

Lavinu je pokrenula glumica Milena Radulović, nakon toga joj se pridružila koleginica Iva Ilinčić, a potom su usledile nove prijave i svedočenja protiv osumnjičenog Aleksića, koji je posle toga i uhapšen.

Milena Radulović je sredinom januara javno optužila učitelja glume Miroslava Aleksića za silovanje kada je imala 17 godina.

– Posle teške unutrašnje borbe, neke hrabre devojke i ja rešile smo da stanemo na put mračnom krugu zlostavljanja – napisala je Radulovićeva na Instagramu.

pročitajte još:
pročitajte još:

Posle istupanja Milene Radulović, javno su se oglasile i glumice Iva Ilinčić i Sara Zeljković, takođe optuživši Aleksića za seksualno zlostavljanje.

Ilinčićeva je rekla da ju je Miroslav Aleksić seksualno zlostavljao kada je imala 17 godina, a onda je usledio period pauze do 18. godine, kada se nasilje, prema njenim rečima, nastavilo.

Miroslav Mika Aleksić je režiser koji decenijama drži školu glume za mlade „Stvar srca” u centru Beograda.

Kroz njegovu školu, koja je doskoro važila za jednu od najcenjenijih, prošao je značajan broj glumačkih talenata – Hana Selimović, Nikola Đuričko, Nikola Kojo, Katarina Radivojević i mnogi drugi.

Aleksić se od januara nalazi u pritvoru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike