Advokat vozača "audija smrti" zgrozio porodice poginulih: "Brzina nije bila uzrok nesreće"

19.05.2021

21:10 >> 21:07

0

Autor: 24sedam

On je izjavio da se vozilo nije kretalo 131 već 108 kilometara na čas, što je izazvalo burnu reakciju porodica nastradalih

Advokat vozača "audija smrti" zgrozio porodice poginulih: "Brzina nije bila uzrok nesreće"
audi smrti2 - Copyright Printscreen / Youtube

Suđenje za strašnu saobraćajnu nesreću koju je prouzrokovao Nemanja Stamenković (19), 4. januara ove godine, a posle koje su živote izgubili Andrej Prenkljušaj (12) i Dejan Ilić (48) iz Niša, nastavilo se u burnom tonu.

Stručni savetnik Stamenkovića Milan Božović je izjavio da se vozilo nije kretalo 131 već 108 kilometara na čas, što je izazvalo burnu reakciju porodica nastradalih.

Tu nije bio kraj, već je istakao da brzina nije bila uzrok ove saobraćajne nezgode i zatražio je rekonstrukciju na licu mesta kako bi se dokazalo da pri toj brzini nije moguće da na takvom putu da dođe do destabilizacije vozila.

Zbog toga je reagovala supruga nastradalog Dejana Ilića.

Facebook, Printscreen/RTS

– Može, ali da on bude na mestu mog supruga – rekla je Sanja Ilić.

Potom se priključila majka malog Andreja, druge žrtve ove saobraćajne nesreće.

Pročitajte još:

– I na mestu mog sina koji je leteo 25 metara – rekla je ona.

Advokat oštećenih Bratislav Stojanović, upitao je stručnog savetnika koja je bila sudarna brzina sa detetom pešakom, s obzirom da tvrdi da se vozilo kretalo 108 kilometara na čas, nakon čega je njegov odgovor opet uznemirio oštećene i otvorilo nove polemike između advokata.

– Ne možemo da utvrdimo tačnu poziciju pešaka, ali ako bi koristili ostale parametre iz nalaza veštaka brzina pri sudaru sa odraslim pešačkom bio bila 49,4 kilometra na čas, a sa detetom pešakom 74, 2 kilometara čas – rekao je Božović izazvavši opet nezadovoljstvo kod rođaka nastradalih.

Naredno ročište zakazano je za prvi jun.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike