Zvicer Belivuku dao 150.000 evra za likvidaciju Ljepoje: Velja Nevolja vođu "kavačkog klana" zvao "šefe"

20.05.2021

05:54 >> 08:49

0

Iako se u domaćoj javnosti ime Radoja Zvicera najglasnije čulo kada je pokušano njegovo ubistvo u Kijevu u Ukrajini, a potom i kada je dovedeno u vezu s Velj

Zvicer Belivuku dao 150.000 evra za likvidaciju Ljepoje: Velja Nevolja vođu "kavačkog klana" zvao "šefe"
Copyright Veljko Belivuk i Radoje Zvicer Foto: printscreen

Radoje Zvicer, vođa “kavačkog klana”, za kojim je Srbija raspisala crvenu međunarodnu poternicu, za egzekucije koje je naručivao “revanširao” se Veljku Belivuku zvanom Velja Nevolja u kokainu i novcu. Prema saznanjima “Blica”, za otmicu i brutalno ubistvo Nišlije, člana “Pink pantera” Milana Ljepoje, Zvicer je iskeširao oko 150.000 evra.

Jedan od navodnih osnivača i vođa “kavačkog klana” u bekstvu je oko dva meseca. Krajem marta, kada je crnogorska policija na osnovu obaveštajnih podataka holandske policije o kriminalnoj mreži upala u porodičnu kuću Zvicera u Kotoru u naselju Kavači, on nije u njoj zatečen. Prema operativnim podacima, vođa “kavačkog klana” je u Južnoj Americi, a njegova poslednja poznata lokacija bio je Brazil.

Iako se u domaćoj javnosti ime Radoja Zvicera najglasnije čulo kada je pokušano njegovo ubistvo u Kijevu u Ukrajini, a potom i kada je dovedeno u vezu s Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem, on je značajan igrač u kriminogenom miljeu. Zvicer svojom izuzetno dobro organizovanom mrežom pokriva Balkan i Evropu kokainom i ima kontakte i izvore u nekoliko evropskih policija. Njegov šef nije razotkriven, ali se pretpostavlja da je Zvicer na direktnoj liniji sa jednim od kolumbijskih kartela.

ZVICER PREDUHITRIO LJEPOJU?

Zvicer je naručilac ubistva “pink pantera” Milana Ljepoje, koga je otela grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Ovo ubistvo vođa “kavčkog klana” je poručio jer je nakon povratka iz Ukrajine dobio informaciju da je Ljepoja tražio njegovu egzekuciju. Dvojica pucača koja su uhvaćena u Ukrajini su iz Niša, kao i Ljepoja, i viđani su sa njim u društvu. Međutim, do danas nije sasvim rasvetljeno da li je Ljepoja zaista naručio Zvicerovo ubistvo ili je Kotoraninu neko “prodao” takvu informaciju.

Otmica i ubistvo su plaćeni oko 150.000 evra, od kojih je Belivuk uzeo veći deo za sebe od onog koji je podelio sa svojom “desnom rukom” Markom Miljkovićem.

DNK Milana Ljepoje pronađen je u “kući strave” u Ritopeku, gde su Velja Nevolja i njegova “desna ruka” Miljković svoje protivnike mučili do smrti, a potom njihova tela mleli u mašini za meso.

Prema saznanjima “Blica”, Zvicer i Belivuk su imali odnos koji nije bio zasnovan samo na “poslu”. Belivuk mu se divio i trudio se da neprestano zadivljuje Zvicera, i njegov stav mu je bio bitan. Velja Nevolja Zviceru se obraćao s poštovanjem i oslovljavao ga je sa “šefe”.

Pročitajte još

– Činjenica je da je upravo Zvicer pomogao Belivuku da se posle ubistva Aleksandra Stankovića – Saleta Mutavog, uzdigne, organizuje. Bio mu je u neku ruku savetodavac – kaže izvor “Blica” blizak istrazi.

S druge strane, Zvicer, ozbiljni igrač u svetu mafije, Velju Nevolju je, osim novcem i kokainom, nagrađivao i porukom da mu je “najbolji vojnik”. Kako “Blic” saznaje od izvora bliskog istrazi, Zvicer je kontaktirao direktno sa Belivukom, a sa Markom Miljkovićem samo u slučaju da Velja Nevolja u tom trenutku ne može da komunicira.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike