Uhapšena majka bivšeg Zvezdinog fudbalera zbog malverazija sa naftom

28.05.2021

13:45 >> 14:11

0

Autor: 24sedam

Utajom poreza budžet Srbije oštećen je za više od 130 miliona dinara

Uhapšena majka bivšeg Zvezdinog fudbalera zbog malverazija sa naftom
Copyright Profimedia

U zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova prema nezvaničnim informacijama uhapšena je majka bivšeg fudbalera FK Crvena Zvezda Filipa Đorđevića.

Ona je iza rešetaka završila zajedno sa još četiri osobe iz Beograda i Loznice zbog sumnje da su u saučesništvu izvršili krivična dela poreske utaje, zloupotrebe službenog položaja i zloupotrebe položaja odgovornog lica.

– Na taj način oštećen je budžet Republike Srbije u iznosu većem od 130 miliona dinara – saopštila je Poreska uprava.

Odgovorno lice privrednog društva iz Loznice je prema navodima iz saopštenja u periodu od 28. decembra 2017. do 5. decembra 2018. godine, na osnovu dokumentacije neistinite sadržine koju je sačinilo zaposleno lice u istom privrednom društvu i uz pomoć carinskih službenika, omogućilo da privrednom društvu bude izdato odobrenje za korišćenje carinskog postupka sa ekonomskim dejstvom – aktivno oplemenjivanje iako nije ispunjavalo uslove za obavljanje ove delatnosti.

pročitajte još:

Na osnovu navedenog odobrenja, izbegnuto je utvrđivanje i plaćanje akcize na uvezenu robu – derivate nafte u iznosu od 82.673.631,40 dinara, PDV-a u iznosu od 42.599.101,01 dinara, kao i carinskih dažbina u iznosu od 5.123.579,12 dinara.

Odgovornim licima određena je mera zadržavanja do 48 časova i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, navodi se u saopštenju.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike