Ništa od nagodbe: Staratelju koji je obljubio štićenicu odbijen sporazum o priznanju krivice

31.05.2021 | 08:28 >> 08:41

Autor: 24sedam

Mirko M. (62) iz Šida se tereti da je šest godina uznemiravao štićenicu M. V. (20), koja je smogla hrabrosti da ga prijavi Centru za socijalni rad

Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Zbog reagovanja javnosti, koja je u startu osudila ovu kaznu, smatrajući da nije adekvatna, Osnovni sud u Šidu odbio je sporazum o priznanju krivice i tada je Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici pokrenulo istragu i podiglo optužnicu.

Početak suđenja Mirku M. (62), iz Šida, kojem se na teret stavlja krivično delo obljuba zloupotrebom položaja, zakazano je pred Višim sudom u Sremskoj Mitrovici za 25. avgust.

Prema optužnici, on se tereti da je šest godina uznemiravao štićenicu M. V. (20), koja je smogla hrabrosti da ga prijavi Centru za socijalni rad i prekine agoniju, tek kada je napunila 18 godina, pišu “Novosti”.

Mirko M. je, nakon saslušanja u tužilaštvu, priznao delo i potpisao sporazum o priznanju krivice, kojim je trebalo da bude osuđen na godinu dana kućnog zatvora.

Ipak, zbog reagovanja javnosti, koja je u startu osudila ovu kaznu, smatrajući da nije adekvatna, Osnovni sud u Šidu odbio je sporazum o priznanju krivice i tada je Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici pokrenulo istragu i podiglo optužnicu, koju je potvrdio sud.

Pre dve godine, navodi se, kada je još bila učenica Srednje tehničke škole u Šidu, mesec dana nakon što je dobila svoje građansko pravo, M. V. se požalila radnicima Centra za socijalni rad u Šidu da duži niz godina trpi seksualno uznemiravanje od hranitelja.

pročitajte još:

Ona je tada radnicima Centra, kao i policiji, rekla da je sve počelo sa njenih nepunih 11 godina, dodirivanjem po njenoj kosi i glavi, da bi se kasnije svelo na dodirivanje njenih grudi, genitalija, i zahteva da i ona to radi njemu.

Sve te godine, kako je navela, ćutala je, iz straha zbog svoje budućnosti.

Inače, M. V. je kao devojčica živela sa roditeljima, u velikoj nemaštini, u Erdeviku. Majka, kao teški psihički bolesnik, nije mogla da se stara o njoj, nakon što joj se suprug ubio. Kada je dovedena u hraniteljsku porodicu, bila je iznemogla.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam