Starac narko-diler (78) tvrdi da droga nije njegova: Dao sam podrum na korišćenje komšijama i radnicima!

13.12.2020

08:28 >> 08:29

0

U podrumu Ž.V. iz Niške Banje pronađeno je 220 kilograma marihuane, a na saslušanju je rekao da u podrum od leta nije ulazio, kada je završeno asfaltiranje

Starac narko-diler (78) tvrdi da droga nije njegova: Dao sam podrum na korišćenje komšijama i radnicima!
Copyright Zaplena Niš foto: MUP

Starac Ž. V. (72) iz mesta Prosek kod Niške Banje, u čijem podrumu je pronađeno čak 220 kilograma marihuane, pištolji i 850 paklica cigareta, na salušanju je rekao da droga nije njegova, da nije koristio podrum, već da ga je dao majstorima i komšijama na korišćenje dok se asfaltirala ulica.

Ispričao je da se njegov podrum nalazi na drugoj strani dvorišta, prema ulici i da navodno od leta nije zalazio u njega. Rekao je da je to „zadnji“ deo kuće gde niko ne boravi i da pronađena droga, cigarete i pištolji nisu njegovi.

Zaplenjena marihuana foto: MUP

– Navodno su komšije betonirale ulicu na koju njegov podrum i gleda. Rekao je da im je izašao u susret i da im je omogućio da ulaze u podrum da ostavljali, alat, mašine i cement. Kazao je da ne zna ni ko kupio katanac i stavio ga na vrata podruma, jer je bio zaključan – kaže starac i dodaje:

Pročitajte još: Tuga u kući Igora stradalog na Kozari: “Poletelo je 13 aviona, njihov se nije vratio”

– Ispričao je da nije imao ključ od katanca, jer je do tada zatvarao tu prostoriju običnom žicom i rezom. Kada su završeni radovi, pre oprilike mesec i po dana, nije ni ulazio u podrum, a radnici su prestali da koriste taj podrum. Niti je primetio da se nešto čudno dešava. Ne osporava da je droga pronađena, ali tvrdi da to nije njegovo. Rekao je da ne zna imena majstora niti njihove adrese, jer i on zbog obaveza retko boravi u toj kući – kazao je osumnjičeni dodavši da su u vreme radova, mnogi ulazili i izlazili iz podruma, smenjivali se kamioni i radnici.

Oružje foto: MUP

Kako prenose mediji, njegova žena je preminula pre nekoliko meseci, a radio je u Elektronskoj industriji do penzije. Navodno ima sina koji radi u Americi, a prema rečima poznanika S.Ž. se nikada nije bavio kriminalom, niti je bio problematičan. Kako kažu poznanici, potiiče iz imućne porodice ali je sve rasprodao i živeo u nemaštini.

Podsetimo, u podrumu za zaplenjena i dva pištolja sa prigušivačem. Starcu je određeno zadržavanje do 30 dana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike