Sezona kupanja nije ni počela, a svakog vikenda stradaju deca neplivači

15.06.2021

11:21

0

Autor: 24sedam

Bazen u Odžacima, u kome se u nedelju utopio osmogodišnjak, obezbeđivao čuvar koji je gluvonem

Sezona kupanja nije ni počela, a svakog vikenda stradaju deca neplivači
Copyright Profimedia

Za samo dva dana u Srbiji se utopilo troje dece, a od početka godine stradalo je sedmoro mladih od posledica utapanja.

U subotu na kanalu Dunav-Tisa-Dunav između Lovćenca i Malog Iđoša kada su dvojica maloletnih dečaka iz Feketića, starosti od 14 i 16 godina, uskočila u kanal, a bili su neplivači.

U nedelju, nakon što je otac desetogodišnjeg B.P. prijavio oko 22 časa njegov nestanak, telo dečaka pronašli su policajci na dnu bazena u Odžacima.

Printscreen/Youtube

Nesreća se dogodila u vreme kada je bazen bio zatvoren, a na njemu su se u trenutku nesreće nalazila dva dečaka, nastradali B. P. i njegov osmogodišnji drugar.

Čuvar bazena nalazio se u toaletu kada su dečaci skočili u bazen, a utvrđeno je i da je čuvar gluvonem, i nije ni mogao da čuje vapaje dečakovog drugara, za koga se još utvrđuje da li on gurnuo B.P. u bazen.

Pored toga, prenosi isti medij, sumnja se je da je mališana u bazen gurnuo drugi dečak (8).

Početkom godine, 22. februara oko 14 časova, na obali Nišave sedamnaestogodišnja devojčica A. M. tokom šetnje sa drugaricom upala je u reku i utopila se.

Za njenim telom danonoćno se tragalo sedam dana, a pronađeno je nedelju dana kasnije nekoliko kilometara dalje od mesta gde je upala u vodu.

Jovana Đ. Foto: Privatna arhiva

U aprilu, u vojvođanskom selu Manđeloš, u jezero Vranjaš upao je Strahinja Stepanov (10) naočigled godinu dana mlađeg druga.

Nedelju dana kasnije u Brusu je nastradao petogodišnji dečak D. S. On se igrao u blizini ribnjaka koji je u vlasništvu njegovih roditelja i u jednom trenutku je, kako se pretpostavljalo, poželeo da se poigra pored vode. Ribnjak je bio potpuno ograđen, a dečak je ušao na kapiju. Stao je uz ivicu da bi video ribe i tako je upao u vodu.

pročitajte još:
pročitajte još:

Kragujevčanka Jovana Đ. (20) utopila se na Gružanskom jezeru, nakon što je sa prijateljima Đurđevdan provodila na izletu u prirodi.

Jovana je sa čamca prešla sa još jednom drugaricom na daksu za surfovanje na kojoj je bio njihov drug, kad su ih zapljusnuli talasi.

Uprkos svim naporima druga Nikole da je izvuče na obalu, Jovana je potonula, a njeno telo ronioci u izvukli nakon tri dana pretraživanja jezera.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike