24sedam saznaje: Stravične scene u Čačku! Nekoliko povređenih, od siline eksplozije pucala stakla u obližnjim kućama (FOTO,VIDEO)

19.06.2021

18:12 >> 21:49

0

Autor: A.S.

Pre desetak dana došlo je do eksplozije u vojnoj fabrici u ovom gradu

24sedam saznaje: Stravične scene u Čačku! Nekoliko povređenih, od siline eksplozije pucala stakla u obližnjim kućama (FOTO,VIDEO)
Copyright Eksplozija u Čačku/ Foto: RINA

Nešto pre 20 časova u Čačku je odjeknula snažna eksplozija. Prema prvim nezvaničnim informacijama došlo je do eksplozije zaostalih eksplozivnih naprava u fabrici “Sloboda”. Povređena su i tri radnika, a trenutno je u toku evakuacija zaposlenih.

Prema prvim informacijama radi se o detonaciji koja dopire iz vojne kompanije “Sloboda”, u kojoj je pre samo desetak dana došlo do serije snažnih eksplozija, kada je izgoreo magacin pun vojne municije.

Kako pišu korisnici Tvitera, ovog puta se dogodila jedna, ali izuzetno jaka detonacija.

Potvrda je ubrzo stigla i ekipi 24sedam, a u obližnjem naselju “Avenija” u Čačku, ljudima su popucala stakla na zgradama i kućama.

Takođe, kako nezvanično saznajemo, povređena su i tri radnika.

– Primljeni su u bolnicu, ukazuje im se lekarska pomoć. Tačne informacije o stepenu njihovih povreda još uvek nisu poznate – potvrđeno je za RINU u Opštoj bolnici u Čačku.

Na licu mesta i dalje se nalaze ekipe Hitne pomoći i vatrogasna vozila.

Nažalost, ovo nije konačan broj povređenih, jer i dalje ima novih prijema.

– Čuli smo jak kao pucanj, a zatim smo videli gust crni dim. Eksplozija se čula u čitavom gradu – rekao je za RINU jedan od očevidaca.

Stanovnici ovog dela grada strahuju, ali su se okupili u blizini fabrike, pa ih policija usmerava na bezbedno.

Najkritičnija situacija ponovo je u naselju Pridvorica.

– Tresli su se prozori i vrata. Deca su preplašena. Čekamo da se ovo sve smiri, pa tek onda da se vratilo kuću – rekli su meštani, prenosi RINA.

Pročitajte još:

Velika havarija u Čačku se dogodila početkom juna, kada je tokom noći došlo do snažne eksplozije. Detonacije su odjekivale gradom duže od sat vremena, a nije bilo mirno ni nakon što je svanulo.

Samo četiri dana kasnije, radnici su vraćeni u pogon.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike