Carinici na Bezdanu u luskuznom vozilu pronašli sakrivene devize

21.06.2021

13:10 >> 14:00

0

Autor: 24sedam

Rumunka u BMV ispod ručne kočnice sakrila 43.000 evra

Carinici na Bezdanu u luskuznom vozilu pronašli sakrivene devize
Copyright Foto; Uprava carina

Carinici su tokom proteklog vikenda otkrili više neprijavljenih deviza iznad  limita od dozvoljenih 10.000 evra i privremeno zadržali nepunih 60.000 evra.

Najveći iznos zadržan je na prelazu Bezdanu u subotu, kada je putnica iz Rumunije pokušala da prokrijumčari skoro 34.000 evra.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu pristigao ”BMW” stranih registarskih oznaka, a putnica carinicima rekla da ima da prijavi samo 1.700 evra.

Foto: Uprava carina

Međutim, detaljnom kontrolom automobila koja je sprovedena u saradnji sa policijom, otkriveno je da se u zaključanoj konzoliizmeđu sedišta, koja se nalazi ispod ručne kočnice, nalazi čak 43.450 evra.

Tada je putnica potvrdila da je novac njen, da ga je zaradila u Italiji i da ga nosi familiji u Rumuniju, ali nije objasnila zbog čega onda novac nije prijavila.

Da je novac prijavila popunivši pomenuti obrazac, dobila bi potvrdu sa kojom bi nesmetano mogla novac da iznese iz Republike Srbije.

Ovako je ostatak od 33.450 evra, zadržan do okončanja prekršajnog postupka zbog neprijave novca.

Foto; Uprava carina

Na prelazu Gradina je takođe otkriven jedan devizni prekršaj kod dvojice Gruzina, koji su putovali iz Nemačke ka Gruziji.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, jedan od putnika je rekao da kod sebe ima oko 2.000 evra, dok je drugi takođe potvrdio da nosi novac ne precizirajući o kojoj sumi je reč.

Detaljnom kontrolom putnika utvrđeno je da taj putnik zapravo u ličnoj torbici nosi pregršt novčanica od po 200 evra, te da ukupno kod sebe imaju 34.600 evra.

Nakon što im je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, privremeno je zadržano 14.600 evra.

Pročitajte još

Još jedan putnik iz Novog Pazara, koji radi u Nemačkoj, rekao je da kod sebe ima 10.000 evra, ali je detaljnom kontrolom otkriveno da sa sobom nosi ukupno 21.600 evra.

Unos deviza u Srbiju je slobodan, kako za strane, tako i za domaće državljane, međutim ako je reč o sumi iznad 10.000 evra (u dinarima ili drugoj stranoj valuti), dužnost svakog putnika je da taj iznos prijavi.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike