Nezapamćena tragedija u Arilju: Dečaku (15) drugovi masirali srce, ali nisu uspeli da ga otrgnu od smrti

22.06.2021

20:12 >> 20:14

0

Andrija N. (15), mali maturant iz sela Virovo kod Arilja, utopio se u ponedeljak na mestu zvanom Uski vir

Nezapamćena tragedija u Arilju: Dečaku (15) drugovi masirali srce, ali nisu uspeli da ga otrgnu od smrti
Copyright Reka Rzav/Foto: Wikipedia

Andrija N. (15), mali maturant iz sela Virovo kod Arilja, utopio se u ponedeljak na mestu zvanom Uski vir dok se sa drugovima kupao u reci Rzav.

Tragedija se dogodila u popodnevnim časovima, nekoliko kilometara uzvodno od centra Arilja.

– Tinejdžer je sa drugovima došao na neuređenu plažu u vreme kada je bila velika vrućina. Na obali je bilo još ljudi, a dečaci su se kupali, zabavljali se na obali i u vodi. Dugo su bili na kupalištu. Međutim, u jednom trenutku, dok je plivao, Andrija je odjednom potonuo – kaže izvor iz istrage i dodaje:

Sahranjen danas

– Drugovi koji su bili maltene pored njega odmah su počeli da zaranjaju, da ga traže. U vodu su skočili i drugi kupači sa obale. Dete je posle jednog minuta izvučeno na obalu. Njegovi drugari su odmah počeli da ga oživljavaju, masirali su mu srce i davali veštačko disanje. Za to vreme okupljeni su zvali Hitnu pomoć, piše “Kurir”.

Dežurne službe, kako kaže sagovornik, stigle su posle nekoliko minuta na obalu Rzava.

Andrija N. iz mlađih dana/Foto: Privatna arhiva

– I lekar iz Hitne je pokušao reanimaciju, ali bezuspešno. Nakon nekog vremena proglasio je smrt. Dečak je preminuo, a kako nije bilo povreda na njegovom telu koje bi ukazale na nasilnu smrt, roditelji su odbili obdukciju – objasnio je izvor

Andrija, kako kažu komšije porodice, završio je osmi razred, a ovih dana trebalo je da maturira.

– Umesto da ga roditelji spremaju za maturu, za radost, za upis u srednju školu, spremaju mu sahranu. Bio je dobar dečak, vaspitan, tek je zakoračio u život – kaže uznemireni komšija.

Mali maturant sahranjen je u utorak, a na večni počinak su ga, osim roditelja i drugova iz škole, ispratili i brojni rođaci i komšije.

– Nezapamćena tragedija. Ostavio je iza sebe brata i roditelje, celo selo je otišlo da ga isprati. Dečak je znao da pliva, ali ne baš dobro – navode komšije. Utapanje Andrije nije jedini takav slučaj na Rzavu kroz ariljski kraj.

Voda hladna

– Retko koja godina prođe da neko ne strada. Reč je uglavnom o neuređenim kupalištima, plažama bez spasilaca, bez kontrole, na tim mestima su virovi duboki i po nekoliko metara, kakav je i Uski vir. Pamtim da se na jednom od tih virova pre nekoliko decenija utopio momak koji je važio za jednog od najboljih plivača u Arilju. Voda Rzava na tom delu je hladna, deca, odrasli, stignu po vrućini, skoče onako zagrejani u vodu, dožive šok, i eto nesreće – kaže Ariljac, koji dobro poznaje taj deo Rzava.

Pročitajte još:

Mališan upao u Rzav pre tri godine

Pre tri godine, nedaleko od mesta na kome je u ponedeljak stradao dečak, utopio se petogodišnji B. K. iz naselja iznad reke, i to pred očima svog brata i rođaka.

– Mališan se igrao na obali, u jednom trenutku krenuo je ka vodi, ne obazirući se na povike rođaka da stane. Koji sekund kasnije dete se najverovatnije okliznulo, upalo u vodu. Svi pokušaji rođaka da ga izvuku iz nabujale reke nisu uspeli – podsetio je izvor.

Više od šestoro dece stradalo

Andrija N. drugo je dete koje se utopilo u poslednje dve nedelje. Na bazenima u Odžacima sredinom juna pronađeno je telo Branislava Palinkaša (10), a ronioci Žandarmerije su od početka ove godine izvukli tela čak četvoro dece.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike