Počinje suđenje nasilnicima iz Beton hale: Tužilaštvo traži godinu dana zatvora za svakog optuženog

12.07.2021

13:36 >> 13:46

0

Autor: 24sedam

Optužnica ih tereti da su drskim i bezobzirnim ponašanjem izazvali strah i nespokoj velikog broja gostiju i radnika restorana Lafajet

Počinje suđenje nasilnicima iz Beton hale: Tužilaštvo traži godinu dana zatvora za svakog optuženog
Copyright Printscreen/Youtube/tvk3

Početak suđenja desetorici optuženih za nasilničko ponašanje i nerede koje su izazvali 22. maja uveče u Beton hali, nakon proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda na Savskom šetalištu, zakazan je za kraj jula pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu.

Suđenje je zakazano za 27. jul u 10 sati, precizirala je za Tanjug portparolka suda Bojana Stanković.

Pročitajte još

Svi optuženi se terete za krivično delo nasilničko ponašanje i brane se sa slobode, pošto im je pritvor ukinut nakon podizanja optužnice 10. juna.

Policija savladala huligane Printscreen/Youtube/tvk3

Optužnim predlogom Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu traži da se svi optuženi proglase krivima i da sud osudi V. J. na kaznu od godinu i po dana zatvora, a U.S, N.N, J.V, M.P, J.P, S.P, F.M, N.R. i.S.S. na godinu dana zatvora.

– Oni su optuženi jer su u grupi i zajedno sa više NN lica 22. maja posle proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada navijača ušli u baštu restorana “Lafajet” u kome se nalazilo oko 400 gostiju, oko 250 u samoj bašti, gde su “drskim i bezobzirnim ponašanjem izazvali strah i ozbiljne posledice po spokojstvo velikog broja prisutnih gostiju i zaposlenih radnika restorana” – navodi tužilaštvo.

Printscreen/Youtube/TV Prva/Jutro

Tu su, uz buku i viku uzimali čaše i flaše sa stolova i razbijali iho pod, prevrtali i lomili inventar, stolove i stolice, što su činili i u pravcu gostiju i zaposlenih, usled čega je nastao metež među gostima koji su u strahu i u trku napuštali baštu restorana uz vrisku i plač i tražeći zaklon bežali u zatvoreni deo i kuhinju restorana, plašeći se za svoju bezbednost.

Neposredno nakon ovog događaja, policija je u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsila 109 punoletnih osoba koje su pravile nerede na Savskom šetalištu.

Pročitajte još

Pomenutih 10 je optuženo za krivično delo, a protiv 99 je pokrenut prekršajni postupak zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike