Zapalio automobil novinaru, osuđen na godinu i po dana zatvora

30.12.2020

13:08

0

Autor: E. H.

Marko Miloradović (26) iz aleksinačkog sela Gornja Peščanica pravosnažno je osuđen jer je zapalio automobil aleksinačkom stomatologu i novinaru Dušanu O

Zapalio automobil novinaru, osuđen na godinu i po dana zatvora
Copyright Dušan Ostojić Foto: Printscreen/Youtube

Marko Miloradović (26) iz aleksinačkog sela Gornja Peščanica pravosnažno je osuđen na godinu i po dana zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara zbog izazivanja opšte opasnosti, jer je zapalio automobil aleksinačkom stomatologu i novinaru Dušanu Ostojiću.

On je 30. maja prošle godine razbio staklo na Ostojićevom automobilu “ševrolet kalos”, sipao benzin u unutrašnjost vozila i zapalio ga, a zatim pobegao.

Pročitajte još

Kako je saopštio Osnovni sud u Aleksincu, prvostepena presuda protiv Miloradovića doneta je februara ove godine, a Viši sud u Nišu je nedavno potvrdio čime je postala pravosnažna.

Pred Osnovnim sudom u Aleksincu u toku je krivični postupak i protiv Mijomira Konstantinovića (47) iz ovog grada, koji je optužen za podstrekavanje Miloradovića na paljevinu novinarovog automobila.

Dušan Ostojić je nakon paljevine kazao da veruje da je napadnut zbog novinarskog angažovanja, ali je tvrdio da M. M. ne poznaje, te da je ubeđen da postoji naručilac, što se ispostavilo kao ispravna sumnja, prenosi Telegraf.

Miloradovića su odali tragovi na mestu paljevine, jer je koristio šibice na kojima je ostavio biološke tragove. Kako saznajemo, on je odbijao da oda osobu koja ga je angažovala, ali je policija operativnim radom uspela da ga identifikuje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike