Istraga imovine vođa Kavčana: Specijalno tužilaštvo proverava Zvicera i Kašćelana

16.07.2021

18:57

0

Autor: A.S.

Osim vođa kavčana, pod lupom su se našli i njihovi saradnici koji su obuhvaćeni istragom, a čiji dokazi o imovini će takođe biti prečešljani

Istraga imovine vođa Kavčana: Specijalno tužilaštvo proverava Zvicera i Kašćelana
MUP - Copyright Vođe kavčana Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer/MUP/Printscreen

Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo je finansijsku istragu protiv navodnih vođa “kavačkog klana“, Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera, koji se terete za stvaranje kriminalne organizacije, pokušaj ubistva i ubistvo u saizvršilaštvu.

Tužilaštvo na ovaj način pokušava da utvrdi poreklo imovine Kašćelana i Zvicera, odnosno da li imaju dokaze da je imovina stečena legalno ili od kriminalnih aktivnosti za koje se terete, prenosi crnogorski portal Dan.

Pročitajte još:

Ovim postupkom istražitelji će utvrditi i poreklo imovine njihovih bliskih srodnika, u slučaju da je nešto od nelegalno stečenog preneto na njihovo ime.

Osim vođa „kavčana“, pod lupom su se našli i njihovi saradnici koji su obuhvaćeni istragom, a čiji dokazi o imovini će takođe biti „prečešljani“.

Da je finansijska istraga u toku, Danu je potvrđeno iz Specijalnog državnog tužilaštva.

– Povodom Vaših pitanja obaveštavam Vas da je u ovom tužilaštvu u predmetu koji je formiran protiv S.K. i drugih lica, finansijska istraga u toku i da se prikupljaju sve neophodne činjenice i podaci, a više informacija i podataka nije moguće saopštiti radi zaštite interesa ovog postupka – saopštila je specijalna tužiteljka i portparolka SDT-a Sanja Jovićević.

Kašćelan se nalazi u pritvoru od kraja aprila.

Lisice na ruke tada su stavljene njemu i njegovim saradnicima zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela, ali je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odlučio da nema osnova da im odredi pritvor, pa ih je pustio da se brane sa slobode.

Na tu odluku žalbu je uložilo Specijalno državno tužilaštvo, a veće podgoričkog Višeg suda je prihvatilo, odlučivši da osumnjičeni budu u pritvoru. Ipak, odluka je doneta kasno, pa je većina osumnjičenih već tada bila u bekstvu.

Pročitajte još:

Tako su uhapšeni samo Kašćelan i dvojica njegovih saradnika, dok su ostali i dalje nedostupni državnim organima Crne Gore.

Prema podacima iz bezbednosnih službi, svi oni odmah su napustili Crnu Goru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike