Pritvor za Igora Despotovića: Osumnjičen za terorističko udruživanje, sarađivao sa ubijenim vehabijom!

02.07.2024

10:15

0

Autor: Mi. S.

Igor Despotović je uhapšen u subotu zbog sumnje da je bio u kontaktu sa Milošem Žujovićem, koji je tog dana napao žandarma Miloša Jevremovića

Pritvor za Igora Despotovića: Osumnjičen za terorističko udruživanje, sarađivao sa ubijenim vehabijom!
Copyright MUP

Sudija za prethodni postupak Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu je 1. jula doneo rešenje kojim je Igoru Despotoviću odredio pritvor do 30 dana.

Despotović je uhapšen u subotu zbog sumnje da je bio u kontaktu sa Milošem Žujovićem, koji je toga dana napao žandarma Miloša Jevremovića (34) ispred Ambasade Izraela i pogodio ga strelom u vrat. Jevremović je pucao na Žujovića, koji je preminuo od zadobijenih povreda.

Pritvor za Despotovića je određen jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je počinio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora više od deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Osumnjičenom Despotoviću na teret se stavlja krivično delo terorističko udruživanje.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu - Posebno odeljenje za organizovani kriminal, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Kako je 24sedam ranije pisao, Igor Despotović, vehabija saradnik Žujovića koji je u subotu iz samostrela ranio žandarma ispred izraelske ambasade, dobro je poznat policiji i pravosuđu. On je 23. aprila po drugi put prvostepeno osuđen na tri godine robije zbog podsticanja na terorizam, a pravosnažnu presudu čekao je na slobodi nakon što mu je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo pritvor. Sumnja se da je odmah po izlasku na slobodu Despotović krenuo da smišlja novi plan i vratio se terorističkim idejama.

Despotović je i ranije bio hapšen i to zbog planiranja napada u centru Beograda 2017. godine kada je nameravao kamionom da gazi ljude u Knez Mihailovoj ulici.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike