Sarađivao sa ubijenim vehabijom, pred tužiocem zanemeo: Saslušan Igor Despotović zbog terorističkog udruživanja

01.07.2024

21:45

0

Osumnjičeni Igor Despotović iskoristio je svoje zakonsko pravo i branio se ćutanjem

Sarađivao sa ubijenim vehabijom, pred tužiocem zanemeo: Saslušan Igor Despotović zbog terorističkog udruživanja
Hapšenje Igora Despotovića - Copyright MUP

U Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal danas je saslušan Igor Despotović, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo terorističko udruživanje, koje se dovodi u vezu sa napadom i povređivanjem pripadnika Žandarmerije, službenikom na dužnosti, sada oštećenim Milošem Jevremovićem koji je 29. juna obezbeđivao Ambasadu Države Izrael, a koga je napao Miloš  (Salahudin) Žujović.

Osumnjičeni Igor Despotović iskoristio je svoje zakonsko pravo i branio se ćutanjem.

Javni tužilac za organizovani kriminal predložio je sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu da se u odnosu Despotovića i druge odredi pritvor.

Kako je 24sedam ranije pisao, Igor Despotović, vehabija koji je, kako se sumnja, sarađivao sa Milošem Žujovićem koji je u subotu iz samostrela ranio žandarma ispred izraelske ambasade dobro je poznat policiji i pravosuđu. On je 23. aprila ove godine po drugi put prvostepeno osuđen na tri godine robije zbog podsticanja na terorizam, a pravosnažnu presudu čekao je na slobodi nakon što mu je odlukom Apelacionog suda u Beogradu ukinut pritvor. Sumnja se da je odmah po izlasku na slobodu Despotović krenuo da smišlja novi plan i vratio se terorističkim idejama.

Despotović je i ranije bio hapšen i to zbog planiranja napada u centru Beograda 2017. godine kada je nameravao kamionom da gazi ljude u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

Žujović je u subotu oko 11 sati samostrelom pogodio pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića. (34) u vrat ispred Ambasade Izraela u Beogradu, a kod sebe je imao i nož. Žandarm Miloš Jevremović operisan je u Urgentnom centru gde mu je iz vrata izvađena strela i nalazi se u stabilnom stanju.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike